Skocz do zawartości
cichy.waw

LUMINI GLISTEN 150R2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy mogę prosić użytkowników tej lampy żeby zrobili zdjęcia świecącej lampy ale tak żeby było widać barwę diod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, ciężka sprawa do sfotografowania :) jesli Ci to pomoże to miałem lumini 120 i przed sprzedażą robiłem fotkę diod...oczywiście w rzyczywistości wyglądało to kompletnie inczej niż na fotce. Wstawiam zdjęcie diod i sam schemat ułożenia kolorów jakie miałem żebyś mogl sobie porównać :)

07.jpg

07a.jpg

POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj

OBECNE SZKŁO: tutaj
* 150x55x55cm, sump120x40x43cm *
* ATI Sunpower 8x54W *
* odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 "
* start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax *
* refugium *

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

1 godzinę temu, cichy.waw napisał:

zdjęcia świecącej lampy ale tak żeby było widać barwę diod.

takie "sprawdzenie jak świeci" nic Ci nie da - jak diody świecą mocno to nie odróżnisz RoyalBlue od Blue - wiec trzeba szukać specyfikacji (kolega wyżej podał) albo zobaczyć na własne oczy - bo fotki czy filmy zawsze trochę przekłamują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tym filmie to jest inna lampa pokazana, ze specyfikacji wynika inaczej niż jest na zdjęciach akwarystycznego24 a u mnie to już całkiem pomieszali na serwisie diody dla tego chce dojść i wymienić tak jak powinno. Koło diody pomarańczowej czy czerwonej na zdjęciu jest bała dioda a na specyfikacji inna. Na ich specyfikacji wypisali 44 diody a lampa ma 48szt.

poniżej  link do specyfikacji oraz zdjęcia z forum jakie dodał akwarystyczny

https://www.akwarystyczny24.pl/images/Inne/Lumini/Glisten150R2Test.pdf

LuminiGlistenTest1.jpg

LuminiGlistenTest333.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale bajer ! :lol:

Ciekawi mnie, jaki wplyw na korale w srodku zbiornika maja te np: zielone lub zolte diody ?:D Podobnie czerwone na korale stojace nie na srodku skaly ?

Pawel, szkoda roboty. To raczej obojetne, jak one sa usytuowane. Pomieszaj biale z niebieskimi a reszta to tylko dyskoteka dla Ciebie. :rolleyes:

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko teraz pytanie co lepiej dać koło czerwonej i pomarańczowej białe jak na zdjęciach czy niebieskie jak na specyfikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dokładnie tak jak Stani pisze, te kolory dodatkowe to tylko dyskoteka - tym bardziej ze świecą dość punktowo.
Zrób mix niebieskich i białych w stosunku 2:1, ewentualnie do tego 2xUV i będzie gites :)

POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj

OBECNE SZKŁO: tutaj
* 150x55x55cm, sump120x40x43cm *
* ATI Sunpower 8x54W *
* odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 "
* start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax *
* refugium *

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki mają rację. Sam używam 2 takich ten 4 kanł z kolorami będę przelutowywywał na aktynike.  Chyba że chcesz go zostawić dla własnych odczuć wizualnych.

Akwarium OW 120x60x60 + Sump 80x50x45h + Dolewka 40 l. / Deltec APF 600 na NJ 800 // Obieg Jebao DCT 8000 // Cyrkulacja 2 x Jebao RW 8 // Lampa Led Lumini glisten 150r2 + 120r1 // Grzałka Jager 250 wat // Sentry ATO //

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
22 godziny temu, cichy.waw napisał:

na tym filmie to jest inna lampa pokazana,

inna ? zobacz czas 0,53sec. dokładnie widać co to za model : Glisten 150R2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.