BzykU Zgłoś Napisano 6 Lutego 2018 Witam . Koledzy mam pytanie czy ktoś już, używał z was takich odczynników do zrobienia sobie samemu roztworów strontu oraz żelaza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 6 Lutego 2018 Jedno pytanie W jakim celu chcesz to używac ? (tylko z z sensem po proszę odpowiedzi ) Jaka akwa , obsada , itp ? Nie masz wątku swojego z akwa i ciężko co cokolwiek stwierdzić ? Jeżeli to jest twój zbiornik - fotka kawałek akwa z innego twojego tematu ( Briareum - nie polipuje, ale .. Rozpoczęty przez BzykU, 3 Grudzień 2017 ) To najpierw prostujemy,nie dozujemy bo raczej bumm zwłaszcza z Fe A tu ogólny opis pierwiastków - jak już co http://www.advancedaquarist.com/2012/2/chemistry Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 6 Lutego 2018 Chodzi mi oto czy ktoś stosował te odczynniki z własnej produkcji DIY . Bądz, jak w jakich proporcjach co po czym rozcieńczać aby uzyskać odpowiednie proporcje . I nie chciał bym tu zaśmiecać tego tematu opisując swój zbiornik . P.s. Chyba już wiem czemu mi nie polipowało briareum.Teraz już jest tak jak powinno być : briareum polipuje rozrasta się na ścianę i ma szansę stać się plagą, czego w tej sytuacji i w obecnej chwili życzyłbym sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 6 Lutego 2018 Jesteś pewien,że uzywa się chlorków? Moze to sa chelaty , albo jakis cytrynian? nie wiem co dokladnie jest w dodatkach, ale żelazao jest zwykle w formie chelatu. np. Kenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 6 Lutego 2018 Stront jest chlorkiem microbelifta.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 7 Lutego 2018 Właśnie w tym rzecz że ja tego nie wiem a bym chciał wiedzieć . I tu miał bym prośbę aby ktoś mógł właśnie podać skład tych preparatów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 7 Lutego 2018 (edytowane) Chlorek żelaza (III) FeCl3 - całkiem niezła substancja żrąca służąca do wytrawiania miedzi na płytkach PCB Zresztą trawi nie tylko miedź - niejedne spodnie zniszczyłem i burę od matki zabrałem jak eksperymentowałem z elektroniką w szkole średniej. Poszukaj sobie co Balling dodawał jako trace elements i jak wygladaly podstawowe plyny z dodatkowymi pierwiastkami. Podpowiem tylko, że było to FeSO4 x 7H2O i SrCl2 x 6H2O. Edytowane 7 Lutego 2018 przez VDR (wyświetl historię edycji) Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BYNT Zgłoś Napisano 7 Lutego 2018 (edytowane) Tak, stosowałem. Sześciowodny chlorek strontu jest dość drogi i mało wydajny. Roztwór sobie wyliczysz wg sposobu Testera z podbijaniem NO3, gdzie używał NaNo3. Edytowane 7 Lutego 2018 przez BYNT (wyświetl historię edycji) Cytuj Mój zimowy antydepresant: 140x70x45h OW, BK 180, Balling, cyrk. 2xVortech MP40W, 1xVortech MP10, 2x RW 15, ATI Sunpower 8x54W, bez sumpa, ULNS, 90% SPS, 10% LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 8 Lutego 2018 17 godzin temu, BYNT napisał: stosowałem. Sześciowodny chlorek strontu jest dość drogi i mało wydajny A więc czemu już nie stosujesz ? i co do drugiego wątku : więc tańszy jest preparat gotowy od firm akwarystycznych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
savvka Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2021 Podbiję temat. Czy ktoś używa chlorku żelaza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach