Raffy14 Zgłoś Napisano 30 Października 2015 Jest napisane, żaglopłetwych nie aklimatyzowałem Zbrojnikom do trawienia pokarmu jest potrzebna celuloza zawarta w drewnie. Istnieją też drewnożerne gatunki takie jak. Panaque nigrolineatus, ta to rąbie drewno jak bóbr a wydala jeszcze więcej. Oraz są mięsożerne Hypancistrusy zebra, wiele można pisać na ten temat. Ale morskim akwarystom przede wszystkim, pozostaje wciąż czyścik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 31 Października 2015 Na dzisiaj mam zamówione 1+3 molinezje żaglopłetwe pod wieczór mimo wszystko przeprowadzę aklimatyzację kropelkową. Mam wszystko na wierzchu bo jestem po dostawie krewetek więc nic nie stoi na przeszkodzie;) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 Obecnie pływa 4 sztuki 1 srebrny samiec 2 srebrne + 1 szara samice od razu zabrały się za glony nitkowate... Aklimatyzowałem tym razem kropelkowo przez 2 h Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 u mnie też od dziś ruszył test ... 2 samice (samców nie mieli w sklepie) aklimatyzowane dobrze ponad godzinę kropelkowo - wpuszczone około 16tej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2015 Jaka barwa? Ja mam białą i grafitową i ta ciemniejsza jest bardziej chętna do jedzenia glonów Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Listopada 2015 też biała i nakrapiana (prawie czarna) obie trzymają się blisko powierzchni i jak na razie tylko bardzo nieśmiałe próby skubania glonów z cyrkulatora zauważyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 (edytowane) Dzisiaj minął chyba tydzień albo prawie od tego jak trafiły do mnie żaglopłetwe... żyją wszystkie... faktycznie są jakieś bardziej barwne niż w słodkim do tego dzisiaj zawzięcie wszystkie pasły się jak krowy na pastwisku z glonów nitkowatych;) Edytowane 8 Listopada 2015 przez Bartolomeo84 (wyświetl historię edycji) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 chyba je nieźle przegłodziłeś moje już trochę odważniejsze (choć jeszcze z garbikiem się nie dogadały) też skubią glony - ale na deser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Zgadza się są na poście:D Dodatkowo zauważyłem, że samiec jest bardziej żerny:D Karmię jak zgaszę świtało;) wtedy niewiele wypatrzą, ale rafa się naje:D Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magu Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Chłopaki wrzućcie zdjęcia. Cytuj www.magu.pl większy: https://nano-reef.pl/...550l duży: https://nano-reef.pl/...ystko-zle-300l/ mały: https://nano-reef.pl/...odmian-by-magu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Ale co Ci to da? rybka jak rybka:D chętnie nakręciłbym film krowy na pastwisku, ale nie mam czym;/ Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 (edytowane) Chłopaki wrzućcie zdjęcia. chyba tylko na dowód że żyją noc , brudna szyba .. fotka z fona ... Edytowane 9 Listopada 2015 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 I ja wprowadzilem do zbiornika molinezje na poczatek jedna bo wiecej nie dostalem. Na razie schowana za pudelkiem przelewowym. Napewno jest w silnym stresie bo wytrzeszczu dostala na jedno oko takiego jakby zaraz mialo jej to oko wypasc. Skubac raczej na razie nic nie skupie ale dopiero minela doba od wpuszczenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 dolacze sie i ja mam samca malinezji zaglopletwej pieknie wybarwiony i 4 samice co chwila ktoras ma mlode zyja juz pare miesiecy i zaden czlonek akwarium nie ma nic do nich preferuja powierzchnie akwarium a reszta ryb w toni Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Odławiasz narybek czy traktujesz jako pokarm? Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 Odlawiam ile zdaze i plywaja w refugium Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 To pewnie masz już dziesiątki molinezji? Dlaczego odławiasz? Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 A tak niech w refugium plywaja nie robia zadnej szkody a skrobia szyby z glonow Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka W nocy co prawda i przy zgaszonym juz swietle ale urosly sporo od czasu wpuszczenia.. Byly tez proby z black molly ale. Do 2 tyg tylko zyly a te sa caly czas Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Właśnie zauważyłem 3 młode widać kupiłem kotną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Koledzy jak długo aklimatyzowaliscie przed wpuszczeniem? Bo ja czarna aklimatyzowalem ze 3 godziny. Po wpuszczeniu dostała wytrzeszcz na jedno oko a po dwóch dniach stała się pożywieniem dla wężowideł i wieloszczetów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 jakieś 2 godziny - podłączyłem kroplówkę i kapało ... jak nakapało cały worek (stał w pojemniku) poczekałem z 15 min ... i siup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Moim zdaniem aklimatyzacja powinna trwać nawet kilka dni, ryba jednak żyje od urodzenia w słodkiej wodzie i zeby je zaaklimatyzować trzebaby metoda kropelkową lub po prostu wymiana wody w zbiorniku aklimatyzacyjnych np 10% na dobę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Hej mi się nie udało zaaklimatyzować Black Molly - zawsze zdychały w ciągu 24h. Dowiedziałem się, że żaglopłetwe jako odmiana najbardziej dzika najbardziej nadaje się do morskiego. Aklimatyzacja 3 h kroplowo kilka razy odlewałem wodę Pływają i wcinają aż miło jedna już jest ciężarna na pewno... Edytowane 15 Listopada 2015 przez Bartolomeo84 (wyświetl historię edycji) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Listopada 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 16 Listopada 2015 ja startowalem pare razy z nlack molly i za kazdym razem nie wypal . kupilem zaglopletwe i mieszkaja regularnie mam male i z tego za zauwazylem to nabraly pieknych srebrnych kolorkow a samiec w pada jauz w blekit bede dzis w domu porobie lepsze zdjecia Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach