kokos Zgłoś Napisano 16 Października 2011 witam. jakie polecacie pokarmy dla rybek, jakie najczesciej kupujecie? chodzi mi o mrozonki i suche. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 16 Października 2011 ja podaję swoim solowiec,lasonogi,czerwony plankton i tyle. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 16 Października 2011 A ja mam pytanie czy można podać mrożony pokarm sprzedawany w sklepach ( słodkowodnych)zoologicznych np artemia, plankton dla rybek morskich??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Artemia jak najbardziej, co do planktony słodkowodnego to jedynie sporadycznie, dla urozmaicenia, aczkolwiek czytałem relacje osób, które karmią swoje ryby dość często larwami komarów i podobno jest OK. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni Zgłoś Napisano 16 Października 2011 algi norri, banany. marchewke, płatki Cytuj "500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 16 Października 2011 (edytowane) a czy taki żywy wodzień po przelaniu na sitko i włożenia do wody morskiej był by dobrym pokarmem żywym??? może ktoś próbował Edytowane 18 Października 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Pytanie jest jak dla mnie zbyt ogólne. Bo zupełnie co innego je rekinek, chromis, czy pokolec. a jeszcze zalezy od osobnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 16 Października 2011 a czy taki żywy wodzień po przelaniu na sitko i włożenia do wody morskiej był by dobrym pokarmem żywym??? może ktoś próbował Wodzienia nie próbowałem ale ryby owszem- słabo zainteresowane, zdecydowanie bardziej wolą mrożonki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 16 Października 2011 wodzień jest ok , tylko po przelaniu na sitko ,utrzymuje się na powierzchni w akwa i zaraz do sumpa Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3PIOTR4 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 A ja mam pytanie czy można podać mrożony pokarm sprzedawany w sklepach ( słodkowodnych)zoologicznych np artemia, plankton dla rybek morskich??? Można Ja mam duże ryby i daje artemie, krewetkę szklistą, kryl, kupuje także owoce morza i miele, krewetka koktajlowa, ośmiornica, kalmar plus pokarmy suche. Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 16 Października 2011 A próbował ktoś suszonymi krewetkami albo gammarusem? Karmie tym czasem żółwia i tak się zastanawiam, jakby namoczyć... Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Im bardziej urozmaicone jedzenie tym lepiej. Podstawa to jak najszersza paleta mrożonek.Nie ufam dostawcom żywego pokarmu dlatego daję raz na kilka miesięcy (wodzień i dafnie). Wodzień jest średnio zjadany, dafnia już lepiej. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebkar Zgłoś Napisano 16 Października 2011 a u mnie ryby i krewetki wcinają żywy wodzień. Oczywiście trzeba go "zatopić" bo w innym wypadku większość ucieknie do sumpa ... Cytuj ponad 300 litrów solanki ........ 100*50*55h + 60*40*40 sump Skimz Oval SV203DC Kessil AP700 + T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokos Zgłoś Napisano 16 Października 2011 a jakie firmy sa najpewniejsze jezeli chodzi o mrozonki? suchego pokarmu nikt nie podaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3PIOTR4 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Z suchych to algi z marketu, spirulina forte i granulat do paletek. Dwa razy w tygodniu do granulatu dodaje witaminy. Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien77 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2011 Mam pytanie czy ktoś próbował kiedyś w "solance" schrimp -mix ? Pokarm zazwyczaj podawany w akwarystyce słodkowodnej w hodowlach pielęgnic jezior Tanganika i Malawi ,oraz Wiktorii ze względu na specyfikę układów pokarmowych - podobnie jak np pokolce ,które lubują się w tego typu pokarmach .... Cytuj 375 L zbiornik 95 L sump / 480 W światełka - start -kwiecien 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biesiu Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2011 Czy ktoś karmi gamą pokarmów TETRA z serii NATURA? Pokarm w postaci żelowej oraz w postaci żelowych bloków: z cyklopem i dafnią (Cyclops Block) oraz z algami nori (Algae Block). Ciekaw jestem opinii bo sam się nad nimi zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2011 ja daje kryl w platkach (krill flake)z tropicala i platki z new era, od czasu do czasu mrozonki i zywa artemia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2011 Dla ryb i skorupiaków. Codziennie mrożonki : artemia, lasonogi, kryl pacyficzny, wodzień, kiełż. Suchy przemiennie: algi Nori lub spirulina 36 % w płatkach. Dwa razy w tygodniu: suchy Hikari, Marine-S, Hikari, Crab - cuisine. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eqilibrum Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2011 Podstawa z mrożonek to artemia, do tego kilka rodzajów plankotou, ikra. U mnie kryla ani lasonogow nie chcą jeść, za to żywą ochotkę i wodzienia wcinają aż miło. No i uzupełnienie witamin i minerałów granulatem suchym, no i spirulina, glony norii Cytuj 160l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralfik Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2011 bulka z pasztetem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michall1916 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2011 ja daje lasonogi,kryl,plankton oceaniczny,solowiec,ikra homara, zazwyczaj rozmrażam coś grubszego i coś drobnego razem. "dla każdego coś dobrego" Zastanawiam się czy to jest warte swojej ceny?? ktoś podawał?? Cytuj 160l+40l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Ja przez pierwsze dni Chromisowi dawałem Solowiec, a później urozmaiciłem też o Wodzień (Mrożony) i je zawsze bez problemu próbowałem też odrobinę Spiruliny mu dać ale nie chętnie skubał dlatego karmię go Solowcem na zmianę Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach