Roman.P Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Zwracam się z prośbą do właścicieli takiej lampki http://allegro.pl/sciemnialna-lampa-led-120w-led-grow-nowy-model-i2885419491.html Potrzebnie mi są fotki wnętrza tej lampy. Czy ktoś może zrobić i przesłać mi fotki? Pozdrawiam i liczę na pomoc. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez BAU (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Strona nie została odnaleziona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Poprawione. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 moge ci zrobic ale wieczorkiem jak ci pasuje daj znac Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Piotr. Dzięki. Mile widziane. Będę czekał. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
popers Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2012 Hejka, wrzucicie linka na foro czy tylko na pw takie rzeczy? :-|? Też bym rzucił okiem co tam wciśnięte i jak to wygląda (ogólnie i jakość montażu) ew. filmik jakiś jak pracuje ta lampka? Dzięki! Cytuj Get a 5ish! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2012 Hejka, wrzucicie linka na foro czy tylko na pw takie rzeczy? :-|? Też bym rzucił okiem co tam wciśnięte i jak to wygląda (ogólnie i jakość montażu) ew. filmik jakiś jak pracuje ta lampka? tak się nie da , to nie to forum ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ali_Maga Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Cześć, A jak Wam sie ta lampa sprawuje? Pozdrawiam Cytuj The cure for anything is salt water - sweat, tears, or the sea. Isak Dinesen (Baroness Karen Blixen) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 A niby dlaczego nie wolno? Nie narusza to żadnego punktu regulaminu. Nie masz czasem manii prześladowcze? Jeśli ktoś zrobił proszę o zawieszenie z ciekawości. Co prawda nic to nie wniesie ale ... Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Proszę: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Dzięki, a jednak się da. A że nic nie wniosą to tak jak przypuszczałem. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Proszę: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us orzesz ku , normalnie to wygląda jak produkt z nieboszczki łódzkiej Foniki przełom lat 70/80 ubiegłego wieku , przepiękna pajęczyna , jak widać nie musi być to technologia z NASA aby zadowolić normalnego morszczaka bez zacięcia "I am the best and my aquarium is beautiful" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Nie chciał byś widzieć flaków mojej lampy tego modelu 120 W bez potencjometrów. Ma podstawową i być może jedyną zaletę. Świeci. I kurde korale rosną. U mnie prawie dwa lata i około roku u poprzedniego właściciela. Oczywiście nie obył się bez przygód, ale poznałem jej słabe strony i jakoś sobie z nimi radzę. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekturf Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 A gdzie są te potencjometry i gdzie włączone? Mam taką ale bez nich - a chciał bym troszkę zmniejszyć natężenie białego. Cytuj bbb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Marek. Jak masz bez potencjometrów to nic nie zrobisz. Zresztą puknij do ejerzyka to foty jego lampy. Moje to ten najstarszy model rozprowadzany kiedyś przez erybkę Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Da się dołożyć potencjometry do lamp które ich nie posiadały, trzeba miec tylko odpowiedni zasilacz i potencjometr. Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Nie zasilacz tylko driver. Driver musi być zasilany prądem/napięciem na jaki został przewidziany. Potencjometr włącza się zamiast czujnika temp i ogranicza prad podawany na diody wraz ze spadkiem rezystancji między wejściem czujnika a masą. rolę czujnika spełnia właśnie potencjometr. Ale driver musi mieć takie wejście... życzę udanych poszukiwań. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) E tam udanych poszukiwań. Jak by komuś było trzeba to mam kilka sztuk takich "zapasowych" zasilaczy zaopatrzonych w potencjomert i driver. Mozna je łatwo załozyć do lampy bez sterowania. Wystarczy podłączyc na miejsce istniejącego, zrobić dwie dziurki wiartarką w obudowie aby je wystawić na zewnątrz i mozna cieszyc sie lampą z regulacja. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez pio7 (wyświetl historię edycji) Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Mówisz o osobnym zasilaczu z driverem i zupełnym pominięciu istniejącego? PS . tak już doczytałem na zasilaczu 55-100v, ale jaja... Edytowane 2 Stycznia 2013 przez tomasz (wyświetl historię edycji) Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 Tak, mówię o zamianie zasilaczy. To załatwia sprawę. Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2013 A próbował ktoś zrobić tak by lampa zaświecała każde diody po połowie, czyli niebieskie na 50%, 100% i tak samo białe? Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 A weż to sprecyzuj? Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Pio7 a moze wiesz czy da sie tym wysterowac innym czyms niz tylko potencjometr, skoro masz teb zasilacz na reku to poprosilbym o numer kom na pw zadzwonie i pogadamy na ten temat Pozdrawiam Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 A weż to sprecyzuj? Chodzi mi o to czy ktoś próbował podpiąć pod lampę sterownik, kontroler? Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 No wlasnie ja proboje Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach