Creative Zgłoś Napisano 10 Marca 2018 Witam, nie wiem czy w dobrym dziale to piszę ale przejdę do rzeczy: Czy reef master to dobre akwarium na start? Mam okazję kupić takowy zestaw tylko się zastanawiam czy nie lepiej samemu skompletować akwarium, z tego co wiem to pompa w tym zestawie słabo chodzi i coś z odpieniaczem jest nie tak. Więc musiałbym przerabiać, zestaw kosztuje 1000zł w czym pompa i odpieniacz do wymiany na start, jako że tam jest mało miejsca to nie wiem jak rozwiązać ten problem, Czy nie prościej samemu skompletować akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 10 Marca 2018 (edytowane) Przednia szyba profilowana to duży problem z czyszczeniem żaden magnetyczny czyścik się do tego nie nadaję więc trzeba łapy moczyć dość często żeby to wyglądało, a co do gotowych zestawów to producent musi zarobić więc osprzęt raczej budżetowo składany do akwariów w tym przedziale cenowym, moim zdaniem lepiej kupić używkę przez kogoś poskładaną tutaj na giełdzie dość często pojawiają się ogłoszenia z tego zakresu Edytowane 10 Marca 2018 przez boo12 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 10 Marca 2018 Przednia szyba profilowana to duży problem z czyszczeniem żaden magnetyczny czyścik się do tego nie nadaję więc trzeba łapy moczyć dość często żeby to wyglądało, a co do gotowych zestawów to producent musi zarobić więc osprzęt raczej budżetowo składany do akwariów w tym przedziale cenowym, moim zdaniem lepiej kupić używkę przez kogoś poskładaną tutaj na giełdzie dość często pojawiają się ogłoszenia z tego zakresu Czyściłem zwykłym i dawał radę. Później kupiłem czyścik tunze, również radził sobie z szybą profilowaną.Reef master to dobry produkt na rozpoczęcie przygody z morszczyzną. Aczkolwiek miałem ze świetlówkami t5 i raczej nie wybrałbym opcji led.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 10 Marca 2018 Tu masz wszystko o tym zestawie http://nano-reef.pl/forums/forum/68-reefmax-klub/ . Ja osobiście wolałbym skompletować zestaw samemu lub szukał bym zestawu z prostą przednią szybą. Po prostu profilowane, owalne nie podoba mi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 10 Marca 2018 Akwarium z profilowana szybą to zło, źle się obserwuje życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benua Zgłoś Napisano 11 Marca 2018 Ja miałem Reefmaxa na T5 szyba profilowana nie przeszkadza w niczym. Dla mnie na pierwszą przygodę z morszczyną idealne. Fakt odpieniacz oryginalny dość słaby, ale Hydor slim skim pasuje idealnie, używkę można dostać za małe pieniądze. Cytuj Szkło Reefmax;odpieniacz Hydor Slim Skim 135; obieg - firmware; cyrkulacja - Jebao rw4 + jvp 100; oświetlenie t5; skała - Real Reef Rock 15 kg + żywy piasek 4,5 kg Natures Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rumik21 Zgłoś Napisano 11 Marca 2018 Przy takim zbiorniku pokolców nie będziesz trzymał , jak z głową dobierzesz obsadę to i ten fabryczny da radę... Szyba faktycznie pod ostrym kątem życie się dziwnie obserwuje ale nie ma problemu z jej czyszczeniem... Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach