budinese Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam wszystkich, Mam pytanie o Wasze doświadczenia z koralem Physogyra, co ten koral lubi czego nie? Z tego co wyczytałem nie lubi dużo światła i mocnego przepływu (tak przy okazji jaki to jest duży przepływ)? Może jest szczególnie wrażliwy na brak jakiegoś mikroelementu? Zaczął mi marnieć ostatnio i chciałbym mu jakoś pomóc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 One wyciągają dłuższe polipy/macki po zmroku... w poszukiwaniu jedzenia... powinno się je dokarmiać po zgaszeniu światła. Trudne korale. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Marnieć to znaczy dokładne co? Stabilne parametry to podstawa. Dodatkowo bardzo pozytywnie reaguje na aminokwasy. No i musi od czasu do czasu złapać jakiś mięsko. Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez pinki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
budinese Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Dziękuje za rady. Niestety nie wystawia polipów w nocy, nie pompuje się, niektóre z "bąbli" są sflaczałe. Zrobię później zdjęcie i wstawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
budinese Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Wróciłem z pracy i jest trochę lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Tragedii to tu nie ma, nie widać aby gdzieś był odsłonięty szkielet. Jedynie brak polipowania. Opylaj ją planktonem czerwonym lub jajami kraba wieczorem przy wyłączonej cyrkulacji. Po 2-3 dniach powinna wystawić polipy. Nie wiem jak u ciebie wygląda sprawa ze światłem ale przy mniejszym świetle będzie pompować się mocniej. To samo z cyrkulacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
budinese Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2018 Ok , tak zrobię, dziękuję za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach