darek1973 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2018 Witam wszystkich. Mam pytanie jak w temacie. Czy jest taka możliwość i czy nie zaszkodzi to zwierzętom w akwarium( klej do PCV Tangit). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2018 Te kleje schną dosyć szybko. Zawsze można na czas klejenia spuścić trochę wody. Lub zastosować do klejenia cyjanoakryl czyli np. kropelkę w żelu. A ten to już na 100% jest bezpieczny i też klei pcv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek1 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2018 Klej do PCV Tangit nie zaszkodzi zwierzętom. Po klejeniu poczekać 10-30 min (aż stwardnieje "naskórek") i można odpalać obieg, wielokrotnie tak robiłem. Tylko dobrze odtłuść, bo może potem przeciekać. Cytuj Oddam/zamienię sarco na cokolwiek miękkiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 Też tak kleiłem. Jednak zalecam odczekać minimum 1 godzinę i otworzyć okna w pokoju gdyż opary tego kleju są niebezpieczne dla zdrowia, gdzyż podrażniają oczy i drogi oddechowe. Po godzinie można spokojnie zalewać wodą bez obawy że coś wydziela. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095, Tunze 6045. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 4x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati actinic, 1x Ati Purple plus. Sól: Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 A po co kleić loc-line nie lepiej na wcisk i mieć rozbieralne do czyszczenia ? Jak jest luz to owinąć taśmą teflonową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 Godzinę temu, dewoitine.roman napisał: A po co kleić loc-line nie lepiej na wcisk i mieć rozbieralne do czyszczenia ? Jak jest luz to owinąć taśmą teflonową. Tez tak mam, nawet jeden zawor na powrocie mam tasma uszczelniony zamiast klejenia bo szkoda mi było kleic tymczasowy obieg. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach