LordMatthew Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Witajcie w kolejnym temacie. Czy istnieje jakiś sposób na zmianę tła w kostce aquaela 30l? Tylna ściana jest jakoś pomalowana na niebiesko. Niestety i ja i moja żona zobaczyliśmy na forum zbiorniki z czarnym tłem i niebieski już jest be. Czy ktoś coś wie? Ktoś próbował? Edytowane 13 Czerwca 2018 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2018 Wkleić np. spienione psv w kolorze czarnym.http://taniareklama.pl/pl/p/PCV-Spienione-Czarne-Grubosc-3mm-Ciete-Na-Wymiar/997?gclid=CjwKCAjwgYPZBRBoEiwA2XeupXT1XUW1IC8qr7cjuisXwkGB_wIITP3v61CILUfVOvM3cP0hjImZ0xoCRaoQAvD_BwEWysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2018 Tylko jak to zrobic na działającym zbiorniku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 Z tyłu jest naklejona folia, jak masz dostęp to zerwij folie i daj coś czarnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 No właśnie to nie jest folia. Wygląda jak jak emalia/malowane proszkowo. Chyba że tak dobrze przylega bo nie udało mi się tego naruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel* Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 (edytowane) wg. mnie operacja niewykonalna i nieopłacalna Edytowane 14 Czerwca 2018 przez pawel* (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 Cóż. Trzeba będzie czekać aż zarośnie algami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel* Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 mamy takie akwarium w pracy i naprawdę byłby z tego niezły bałagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 6 minut temu, pawel* napisał: mamy takie akwarium w pracy i naprawdę byłby z tego niezły bałagan W sensie że zmiany tła czy z alg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel* Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 bałagan ze zmianą tła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 Widzę że trzeba odpuścić i żyć z niebieskim . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel* Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 przyznaję ze w aquaelu czarne tło wyglądałoby znacznie, znacznie lepiej. Nie byłoby tak widać całego osprzętu grzałki, rurki od kaskady i cyrkulatora ale producent musiałby wymienić oświetlenie na mocniejsze bo w akwarium byłoby po prostu ciemno przy ich firmowym standardowym oświetleniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Oświetlenie i tak wymieniam. A teraz ciekawostka, zadzwoniłem do Aquaela i setwisant powiedział że tą farbę da się zeskrobać a zmiękczyć ja można odkamieniaczem typu kamix Edytowane 14 Czerwca 2018 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel* Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 daj znać jak Ci poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 Ostrożnie z tą chemią. Przy działającym oczku ciężko będzie. Też uważam, że czarne jest ok. Pochwal się jak Ci poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2018 Muszę się zastanowic. Zrobię próbę w mało widocznym miejscu. Niby to działanie tylko z zewnątrz więc nic nie powinno się stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iplouify Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2018 Witam, i jak próba ? Udało się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2018 Nie mam teraz na to czasu. Ale jak wrócę do tematu to na pewno się pochwalę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 8 Lipca 2019 Po długim czasie mogę stwierdzić. Da się usunąć tło z kostki aquaela. Ale jest to nieopłacalne pod każdym względem. Tył jest malowany proszkowo i wypalany w piecu. Zdarłem tą farbę tarczami z papierem ściernym, ale przy okazji zmatowiłem i porysowałem szkło. Przód niestety też ucierpiał, coś się dostało pod szybę. Także ze względów estetycznych nadaje się jedynie na sumpa, albo jako szkło awaryjne. Jeśli komuś przyjdzie do głowy jeszcze taki sam pomysł to niech od razu kupi samo szkło za 80zl. Wyjdzie taniej i szybciej. Ale doświadczenia niezapomniane U mnie cała sytuacja stała się pretekstem do zmiany na większe, więc nie ma tego złego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach