Gothmog Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2018 Jak w temacie, szukam firmy ze Śląska klejącej akwaria u klienta. Niestety tam gdzie chce postawić akwa jest bardzo trudno wnieść duże akwarium i szukam kogoś kto skleilby mi je na miejscu. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz2 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2018 firma (myciok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Myciok robi dobrą robotę polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Dziś pytałem u nich. Koszt samego akwa akceptowalny ale za to ze kleją w domu chcą ponad 1000 zł, co dla akwa 150x50x50 daje ponad 2tyś zł. Co do samego Mycioka to mam od nich aktualne akwa i jest ok. Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez Gothmog (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Co stanowi problem przy wyniesieniu 150x50 pionowo na wózku wejdzie przez każde drzwiWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 44 minuty temu, Gothmog napisał: ale za to ze kleją w domu chcą ponad 1000 zł, czyli dniówka (z dojazdem) dla x osób - tego raczej nie przeskoczysz chyba że mieszkasz "przez ścianę " albo fachowcy wpadną prywatnie po godzinach (bez VAT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 52 minuty temu, Gothmog napisał: Dziś pytałem u nich. Koszt samego akwa akceptowalny ale za to ze kleją w domu chcą ponad 1000 zł, co dla akwa 150x50x50 daje ponad 2tyś zł. Co do samego Mycioka to mam od nich aktualne akwa i jest ok. Nie ma co się dziwić. Stracą sporą część dnia klejąc u Ciebie. Za akwarium 150x50x60 ze szkła 10mm float płaciłem niedawno 600 zł z odbiorem własnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 czyli dniówka (z dojazdem) dla x osób - tego raczej nie przeskoczysz chyba że mieszkasz "przez ścianę " albo fachowcy wpadną prywatnie po godzinach (bez VAT) Jeżeli uważasz że 1tys za przyjazd 2-3 osób (do Mikołowa mam trochę ponad 30km) na 2-3 godziny to chciałbym tyle zarabiac, tym bardziej że w cenie samego akwa już jest robocizna za klejenie.Co do wniesienia to problemem są schody i wąska klatka schodowa a potem drugie strome schody na poddasze. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 3 minuty temu, Gothmog napisał: Jeżeli uważasz że 1tys za przyjazd 2-3 osób (do Mikołowa mam trochę ponad 30km) na 2-3 godziny to chciałbym tyle zarabiac, tym bardziej że w cenie samego akwa już jest robocizna za klejenie. Co do wniesienia to problemem są schody i wąska klatka schodowa a potem drugie strome schody na poddasze. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka ano tanio nie jest ... są firmy które za okręcenie ledami gotowego reaktora (3-5 minut roboty) liczą sobie ... koło 150zł (szkoda gadać - cały temat w oftopic lezy) licząc dojazd czyli np. amortyzację auta + wszystko co się da doliczyć do ceny .. bardziej zapłaciłbym ten tys za klejenie w domu niż za ten "reaktor glonowy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 W chyba macie coś nie teges z głowami, to jest firma. Ma od tego 1000 pit, vat i zus! A potem szukasz roboty i dziwisz się, że na czarno oferują albo minimalna krajowa, a reszta do ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Kolejna sprawa to jeszcze muszą szkło dowieźć do ciebie bezpiecznie, wnieść przez jak sam mówisz wąskie przejścia.Kiedyś chcieliśmy wkleić w przedpokoju lustro 260x180 znajomy przekazał info, że jego szklarz przy takiej robocie 40% ceny to za ryzyko stłuczenia przy transporcie i wnoszeniu sobie dolicza.Nie wiem czy ten tysiąc to dużo, mało, średnio, trzeba sobie pewne rzeczy przekalkulować.Możesz podejść inaczej, w tej cenie masz powiedzmy 3 akwaria sklepowe, czyli nawet jak pierwsze się stłuczenia zostaje jeszcze jedna próba aby być do przodu względem klejenia na miejscu. Taka kalkulacja ryzyka Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2018 13 godzin temu, lukas_gr napisał: W chyba macie coś nie teges z głowami, to jest firma. Ma od tego 1000 pit, vat i zus! A potem szukasz roboty i dziwisz się, że na czarno oferują albo minimalna krajowa, a reszta do ręki. BINGO! @Gothmog jak Tobie szkoda tysiaka na klejenie to sklej sam, zarobisz wtedy 1000zl za 3h bez podatków Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gr4b3Q Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2018 17 godzin temu, lukas_gr napisał: W chyba macie coś nie teges z głowami, to jest firma. Ma od tego 1000 pit, vat i zus! A potem szukasz roboty i dziwisz się, że na czarno oferują albo minimalna krajowa, a reszta do ręki. Dokładnie, z tysiąca złotych po odliczeniu VATu i podatku dochodowego zostaje w kieszeni 660 zł :/ więc wydaje mi się że tragedii nie ma. Co do jakości Mycioka to mogę z czystym sumieniem polecić - w maju sklejali dla mnie 130x50x50 z kominem zew. i sumpa. Jestem mega zadowolony z jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2018 Na ten 1000 zł wchodzi sporo rzeczy: -dowóz szkła do klienta, -wniesienie do pomieszczenia -oklejenie podłogi folią i sprzątnięcie mieszkania po robocie -Czasem nie uda się za jednym razem skleić akwarium na gotowo i trzeba dwa razy przyjeżdżać u mojej córki firma założyła jakieś mocowania na złączeniach szyb (rogach) i dopiero na drugi dzień je rozmontowali - są to takie małe kątowe imadełka i na drugi dzień czyścili akwarium i uzupełniali fugi wewnętrzne silikonem. -firmy kleją swoje akwaria pistoletami do silikonu na sprężone powietrze a u klienta trzeba albo przywieźć sprężarkę albo kleić tradycyjnie ręcznie Zwykle klejenie akwarium u klienta obsługują minimum 2 osoby + kierowca Jak wszystko poskładasz do kupy to 1000zł nie jest zbyt wysoką ceną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2018 We czwartek przyjechało do mnie 420l + sump od Mycioka kupiony za pośrednictwem E-zoa. Akwarium wykonane super, równiutko, tak samo sump. Co do transportu to liczą 1,2 pln za kilometr, więc taniutko. Jeszcze w gratisie miast float dostałem opti. Po prostu pomyłka szklarza Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach