dla syna Zgłoś Napisano 23 Września 2018 Krabik niestety wyszedł z tego bez jednego szczypca. Mordki acany powoli wyciągały go z muszli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Września 2018 Daj im jeść Krabowi odrośnie, ale pierwszy raz takie coś widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 23 Września 2018 Problem w tym że ona wcina 5-12 kulek suchego dwa razy w tygodniu. Zależy jak się sypnie. Z miesiąc temu wciągła cała wylinke po amboinensis. Jakiś mutant z niej trochę. Chyba dlatego kosztowała 130zł bo pewnie komuś wszystko zjadała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Września 2018 7 minut temu, dla syna napisał: Problem w tym że ona wcina 5-12 kulek suchego dwa razy w tygodniu. Zależy jak się sypnie. Z miesiąc temu wciągła cała wylinke po amboinensis. Jakiś mutant z niej trochę. Chyba dlatego kosztowała 130zł bo pewnie komuś wszystko zjadała. Musisz klatkę zbudować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 23 Września 2018 Ok ale tak na poważnie, to co zrobić? Ona wiecznoe głodna jest. Ma ok 37 główek i zaczyna puszczać kolejne. Jak nie daje jej jeść to jest nastroszona jak jeżozwierz. A kiedy poje to pompuje się do wielkości dwóch dużych pięści, a podczas karmienia ryb i tak się stroszy. Chodzi o to, co zrobić żeby była mniej agresywna. W opisie acan wszyscy wypowiadają się że jest mało agresywna, a u mnie niebezpieczna dla zwierząt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 23 Września 2018 (edytowane) Im większy okaz tym więcej zjada. Może czas ja przyciąć? Zrób kilka szczepek i odsprzedaj a sobie zostawi "okrojony matecznik". Rozrosnie się to znowu przytniesz. Edytowane 23 Września 2018 przez Darek85 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 23 Września 2018 Wsadziłem ją ledwo 2-3 miesiące temu. Zdawała się mała i była wyjątkowo brzydka (blady brązowy kolor miejscami jaśniejszy). Ma tam trochę jeszcze miejsca, może podwoić rozmiar. A jak się uda i będzie rosła po skale to ma luzu jakieś 15 cm. Tylko jak ją kroić kiedy przyrosnie do skały a całość jest zwartą posklejaną konstrukcją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 24 Września 2018 Tarczą diamentową. Taka do ciecia płytek. Jest trochę filmów na YT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 22 Października 2018 Dziś moja acana udaje tubkę. I tak się zastanawiam, którędy ją ciąć skoro ona ma tyle tkanki miękkiej, że wogole szkieletu nie wyczułem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelo2222 Zgłoś Napisano 22 Października 2018 (edytowane) A nie ma ona przypadkiem za mało światła? Mam dużo acan, z dużymi i z małymi polipami, ale zazwyczaj pompują się rozłożyście i nie są takie wydłużone. A co do cięcia, to najlepiej ją zestresować, żeby całkowicie schowała polipy, wtedy widać szkieletową granicę pomiędzy polipami. Edytowane 22 Października 2018 przez Pawelo2222 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 23 Października 2018 11 godzin temu, Pawelo2222 napisał: A nie ma ona przypadkiem za mało światła? Mam dużo acan, z dużymi i z małymi polipami, ale zazwyczaj pompują się rozłożyście i nie są takie wydłużone. A co do cięcia, to najlepiej ją zestresować, żeby całkowicie schowała polipy, wtedy widać szkieletową granicę pomiędzy polipami. Zdjęcie było zrobione o zmierzchu. Światła ma dużo jak na lps (rsx r5 100w na zbiornik 100l). Za dnia jest wielkości dwóch dużych pięści. Poprostu wczoraj wieczorem tak się śmiesznie ukształtowała. Co do cięcia to chyba pod wodą będę musiał to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach