Skocz do zawartości
Daro73

Sterownik do Maxxpecta Razor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś spotkał się z alternatywnym sterownikiem do lampy Maxspecta Razor 420R 16000K wyprodukowanym przez firmę BlueFish który umożliwia sterownie tę lampą przez WiFI z poziomu tabletu lub smartfona, widziałem filmik na którym pokazywano możliwości tego sterownika i zamontowałbym go w swojej lampie. Czy ktoś w Polsce takie sterowniki sprzedaje ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu myślisz o "alternatywnym" sterowniku" ten orginalny wifi jest jakiś słabszy? 

Pytam bo sam mam lampę maxspecta ale ze sterowaniem z poziomu lampy, i tak sobie wymyśliłem że może kupię ten sterownik, wiesz coś zniechęcającego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał działa dobrze, lecz autor pyta o alternatywny sterownik. Sam się zastanawiam dlaczego, może napisze powód. Natomiast oryginał jest stosunkowo niedrogi i działa dobrze. Ja kupiłem oryginał w przystępnej cenie 220zł i nie wiem czy jest sens zastępowanie go innym. Posiada on całkiem sprawny moduł wifi, jest małych rozmiarów a i siła sygnału wystarczająca, poza tym ani razu się nie zaciął. Fakt, że można lampę ustawić z poziomu jej sterowania kopiując ustawienia oryginalne lub własne i icv6 stanie się zbędny pod warunkiem że ktoś nie zmienia często ustawień. Ale z nieznanych przyczyn wolałem mieć komplet i jestem zadowolony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi  o to że w swojej lampie mam sterowanie jedynie z poziomu lampy przyciskiem wielofunkcyjnym, co dla mnie jest niewygodne. Kiedy zobaczyłem sterownik zrobiony przez BlueFish pomyślałem nad zamianą, do głowy nie przyszło mi że producent lampy Maxspct może oferować swoje sterowniki rozbudowane o WiFi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się nie mylę do Maxspecta Razor 420R 16000K niema sterownika wifi. Natomiast sam widziałem ten sterownik BlueFish i szukałem żeby go kupić i jest bardzo ciężko. Nowego niema szans bo jest nie produkowany a używki zdarzają się za granicą razem z lampami ale ceny raczej kosmiczne. Choć parametry tego sterownika są troszkę kosmiczne.

Edytowane przez RaLe (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli icv6 nie obsługuje lampy razor r420r? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgodnie ze stroną salarias.pl "Maxspect ICV6 Kontroler WiFi produktów Maxspect. ICV6 pozwala kontrolować przy pomocy urządzeń mobilnych Android bądź Apple, sprzętów ze stajni Maxspect takich jak Gyre, Ethereal, Recurve, RSX, Turbine Duo oraz następnych."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem odpowiedź że do Razora nie ma oryginalnego sterownika z funkcją WiFI do sterowania lampą, alternatywny sterownik jest praktycznie nie do zdobycia, szkoda. Może ktoś podejmie się wykonania takich sterowników, trochę tych lamp w Polsce sprzedano ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.