Ura Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 2 minuty temu, sith114 napisał: Co do wypozyczenia za podobny otwor dałem 250zl od wiercenia albo nawet wlaściwie większy nie wiem czy jest sens to wiercić samemu jak się nie ma sprzętu. No w sumie trzeba mieć wprawę i wiedzieć jak zbrojenie ominąć. moze to zlecę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 17 godzin temu, Ura napisał: No w sumie trzeba mieć wprawę i wiedzieć jak zbrojenie ominąć Wiertnica ma wiertło diamentowe które wycina zbrojenie bez najmniejszego uszczerbku na zdrowiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 (edytowane) W dniu 16.11.2018 o 21:46, Ura napisał: ten rotawent to na komin wentylacyjny? mi też wentylacją ciągnie powietrze - brak dolotu do kominka :/ Tak na komin. W dniu 16.11.2018 o 21:47, sith114 napisał: A to przypadkiem nie jest niezgodne z prawem? Jest to zgodne z prawem. Zakładali mi to kominiarze. Edytowane 20 Listopada 2018 przez MaciejK (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 Domek jedno rodzinny to opcji więcej . Na dzień dobry mam do kuchni dolot powietrza z piwnicy .Okna zawsze nie domknięte .w domu ponad 1000 L w w 29 zbiornikach i problemów brak . Tylko na początku było ciężko wytłumaczyć że okna mają być rozszczelnione ,nie mają nawiewników tylko pozycję rozszczelnienia . Tak czy inaczej albo rekuperacja albo dolot świeżego powietrza musi być . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 (edytowane) 55 minut temu, MaciejK napisał: Tak na komin. Jest to zgodne z prawem. Zakładali mi to kominiarze. Wkradł się bląd w zrozumieniu tego co miałem na myśli. Pisałem o braku dopływu powietrza z dworu do kominka. @SU1 Ogólnie problem wentylacji jest w społeczeństwie średnio zrozumiały z tego co widzę. Dużo ludzi jak przeszło z modelu okna na full otwarte kaloryfer bez regulatora cały czerwony. Na model, że każdy sam jest rozliczany za swoje ogrzewanie nagle im się oszczędzanie włącza... A potem różne kwiatki z tego wychodzą grzyb to tam jeszcze pal licho ale jak ludzie kratki wentylacyjne zatykac potrafią, a potem czad z piecyka i zostaje czarny worek i następny artykuł w gazecie Edytowane 20 Listopada 2018 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 Dokładnie nie dość że większość jak napisałeś nie rozumie ,to co dla mnie jest po prostu karygodne nikt nie próbuje edukować . A po tym w TV o zaczadzeniach , ba nawet wielokrotnych w tym samym lokalu . ( Piecyk gazowy - kobieta nie przeżyła , zrobili nawiewy ,gość zatkał bo przecież zimno leci , córka ledwo odratowana ,a po tym w "uwadze" że wentylacja nie działa ) . Szczelne okna- szczelne drzwi-szczelne domy/mieszkania ,brak wiedzy ,stare ,nie przystosowane rozwiązania wentylacyjne i sprzęt = wilgoć -zatrucia-choroby . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach