Beti Zgłoś Napisano 18 Listopada 2018 Cześć wszystkim Pytanko mam takie do ludzi co używają ballinga z Af prosto z baniek Mianowicie mam juz dość rozrabiania tego coś w proszku... gdzie po jednym dniu jest sam osad na dnie pojemnika Ca oraz Kh mimo że w momecie wlania po rozmieszaniu w Ro jest dobrze. czy jak zmienię na gotowy w 5l bankach będzie spokój czy też się robi osad bo zapytam jeszcze jesli się robi osad to chyba konsystencja jest inna skoro opada na dno pojemnika( ten w proszku) Czy po zmianie będzie trzeba robić korektę na pompie kontrola pewno tak Dzięki pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 18 Listopada 2018 Ja lece na plynach. W Ca wytrąca się chelat żelaza, ale nie wpływa to na jego wartość. Natomiast w pozostałych komponentach jest czysto i klarownie łącznie z kh. Sprawdzaliśmy kiedyś dwie różne partie komponentów po rozcienczaniu. Wg testów kropelowych nie było różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-babka Zgłoś Napisano 18 Listopada 2018 Nie wiem Beti jak mieszasz balling AF ,ale u mnie nie ma prawie w ogóle osadu. Mieszam oczywiście na lekko ciepłej wodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 18 Listopada 2018 2 godziny temu, m-babka napisał: Nie wiem Beti jak mieszasz balling AF ,ale u mnie nie ma prawie w ogóle osadu. Mieszam oczywiście na lekko ciepłej wodzie. No mieszam w 1litrowej butelce z wodą o tem 25-26st Filmik z Kh Ca podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-babka Zgłoś Napisano 18 Listopada 2018 Ja pojemnik z wodą RO najpierw wstawiam do naczynia z ciepłą wodą i dopiero po podgrzaniu mieszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Przed dodaniem proszku podgrzej wode. Mozesz tez rozpuszczac mniej proszku (mniejsze stezenie) i po prostu zwiekszyc dzienne dawki. To na filmiku to bylo ledwo zmacenie a nie mieszanie. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 (edytowane) Godzinę temu, Stani napisał: Przed dodaniem proszku podgrzej wode. Mozesz tez rozpuszczac mniej proszku (mniejsze stezenie) i po prostu zwiekszyc dzienne dawki. To na filmiku to bylo ledwo zmacenie a nie mieszanie. @Stani ale to jest juz w pojemniku do ballinga taki robi się osad Jak przygotowuje roztwór to jest wymieszany dobrze wlewam do pojemnika i za dwa dni jest tyle osadu znów przemieszam rano znów osad. Edit na filmiku tylko chciala pokazać jaki jest osad Edytowane 19 Listopada 2018 przez @Beti (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Godzinę temu, @Beti napisał: @Stani ale to jest juz w pojemniku do ballinga taki robi się osad Jak przygotowuje roztwór to jest wymieszany dobrze wlewam do pojemnika i za dwa dni jest tyle osadu znów przemieszam rano znów osad. Edit na filmiku tylko chciala pokazać jaki jest osad Tak jak pisali poprzednicy jak podgrzanie nie pomaga to zmniejszyć ilość prochów bo roztwór robi się nasycony i nie wszystko się rozpuszcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Ok dzięki Dokończę puszki i przechodzę na plynny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Godzinę temu, @Beti napisał: Ok dzięki Dokończę puszki i przechodzę na plynny. W gotowcu 123 też męty są konkret . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 29 minut temu, SU1 napisał: W gotowcu 123 też męty są konkret . Czyli co nie ma sensu zmieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Hej... Beti, nie wiem czy bralas pod uwage proszki ATI Essential, ktore rozpuszczaja sie bardzo dobrze... KH jest w postaci proszku a Ca i Mg w plynie do rozpuszczenia w 5-ciu litrach i wieksze w 10-ciu l... Sa one wzbogacone, taka gotowa formula... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 15 minut temu, @Beti napisał: Czyli co nie ma sensu zmieniać? Gotowe zawsze prościej , ale nie taniej, u mnie 3x5L stykało na 55 dni . Zużyłem trzy komplety , w Ca zawsze zupa brązowa . Teraz bełtam z proszków CZDA ,+ Strongi i też zupa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Czyli co nie ma sensu zmieniać? Płacisz za to że ktoś za Ciebie rozmiesza proszki CZDA [emoji14] Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 @Fresz33 czy aby napewno cz.d.a ? Masz wiedzę jakiej czystości używa się w produkcjach masowych? Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Już nie chodzi ze drożej wychodzi,tylko czy nie robi się osad,tak jak na załączonym filmiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 Godzinę temu, @Beti napisał: Już nie chodzi ze drożej wychodzi,tylko czy nie robi się osad,tak jak na załączonym filmiku. I tak będzie osad i tak czy gotowy czy mieszany ( 123 czy strong) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 19 Listopada 2018 3 minuty temu, SU1 napisał: I tak będzie osad i tak czy gotowy czy mieszany ( 123 czy strong) ..rozumie dzięki wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach