Skocz do zawartości
jacekkk

Częśc z tunze 9004

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś może mi napisać czy ta część ze zdjęcia ma uszczelkę.Dziekuję za odpowiedż.

Screenshot_20181216-180921_Chrome.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma uszczelki. Wskakuje w rowki na pompie mocując wierzch wirnika, a od góry jest przyłącze na wężyk doprowadzający powietrze. Żadnej uszczelki tam nie potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłącze się do tematu. Czy istnieje mocniejszy odpieniacz niż tunze 9004 o wymiarach do 120mm 100mm i do głębokości max 450mm? Albo jakiś patent aby zwiększyć jego wydajność. Mam wrażenie że sprzęt mimo wszystko nie jest aż tak wydajny aby uciągnąć 6 małych ryb i 100l w obiegu. Do tego w zbiorniku jest 6kg żywego piachu, 7,5kg żywej skały oraz 1l matrixa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten odpieniacz w  akwarium 135x35x35 , 8 ryb, dużo korali i wszystko działa bardzo dobrze. Opróżniam kubełek co drugi dzień. Może masz zabrudzoną pompę. Ja swoją czyszczę co miesiąc. Po miesiącu traci moc. Życzę powodzenia w Nowym Roku 2019.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Dawar napisał:

Ja mam ten odpieniacz w  akwarium 135x35x35 , 8 ryb, dużo korali i wszystko działa bardzo dobrze. Opróżniam kubełek co drugi dzień. Może masz zabrudzoną pompę. Ja swoją czyszczę co miesiąc. Po miesiącu traci moc. Życzę powodzenia w Nowym Roku 2019.

Też go czyszczę i widzę różnicę w działaniu po czyszczeniu. Natomiast dużo lepiej działał przez pierwsze dwa lata użytkowania. Co do czyszczenia to po zabiegu bardzo przypomina stan fabryczny. Składanie też wykonywane jest właściwie (wkońcu mam go prawie 2,5roku). Od pół roku przestaje sobie radzić. Wirnik igiełkowy nie jest uszkodzony i jest perfekcyjnie czysty jak i inne elementy. W każdym razie kupiłem inny model asekuracyjnie, a ten dam teściowi. Również życzę wszystkiego najlepszego w tym nowym roku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.