iplouify Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Witam startuje nowa kostkę, dzisiaj zakupiłem sobie miernik tds, z którego wynika że moja woda RO ma 007ppm, czy jest to dramatyczny wynik, nie startować baniaka? Czy olać, start zrobić a przy możliwej okazji wymienić filtr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 A masz żywice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iplouify Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 To najtańszy filtr za 100 zł, z wkładem sedymentacyjnym, wkład węglowy i ostatni krok membrana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Założyć żywice... i będzie 000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iplouify Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 W jaki sposób do takiego filtra to zrobić? Wracając do tematu, spokojnie startować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Spokojnie startuj , mam dobrą membranę i daje 3 us , nawet żywicy nie wymieniam mimo że nie działa , a ostatnio zbiornik zalewam wodą z GH 20 -30 us . Podkradam ze zbiornika na podmianki u krewetek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 38 minut temu, iplouify napisał: W jaki sposób do takiego filtra to zrobić? normalnie podłączyć rurką pamiętaj by zasobnik stał w miarę pionowo a woda wpływała od dołu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SinusX Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2019 A ile czasu po odpaleniu wody mierzyłeś ppm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2019 Tu masz schemat podłączenia żywicy pobrany z wątku Testera: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach