fOe Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 chętnie dowiem się od ludzi jakie obecnie sa sprawdzone/dobre środki na sinice , wiem ze można naturalnie ale w nagłych atakach bądź bezsilności fajnie by było wiedzieć co zapodać ,coś co działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gato Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 Miesiąc używania BioGro. Nie wiem czym dokładnie było to zielone ale bakterie zadziałały. Znajomej pomogły przy pladze dino/okrzemek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 (edytowane) na nagły atak cyjano polecam chemiclean albo stary colombo mycosidol w kapsułkach Edytowane 13 Stycznia 2019 przez wolan91 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 Raz, jakieś 1,5 roku temu byłem zmuszony użyć chemii na cyjano i był to chemiclen. Pomógł bardzo. Na zapas na allegro kupiłem jeszcze trochę i trzymam w szufladzie. Obym nie musiał więcej użyć. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fOe Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 wiem stary Colombo jak i chemiclean sprawdzone ale cos pozatym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 Po za tym bomba bakteriologiczna czyli dużo różnych bakterii czasem ograniczenie świecenia białym światłem - same niebieskie zostają i zaciemnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 u mnie padła lampa, musiałem świecić słabiej - w zastępstwie - i okrzemki z cyjano znikły bardzo szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Ja się doklejam z metodami tak jak napisał @waldek123blau bakterie różne rodzaje, dają fajnie radę, a jak masz w piachu przy szybie można spróbować podawać bakterie w żelu przez strzykawkę do piachu a tak to zwykłe do wody, jak kiedyś chciałem oszczędzić trochę kasy na prowadzenie akwarium i zrezygnowałem z dodawania bakterii to zaraz mi wywaliło dino/cyjano Edit, pamiętaj o ślimakach i wargaczach które siedzą w piachu by im nie zrobić krzywdy - są takie tępe igły dodawane do preparatów na aipitasie, ja to sobie zostawiłem i używam, a jak masz zwykłe to koniecznie trzeba by ją stępić, przeliczyć wargacze i wtedy podawać do piachu bakterie w żelu, ślimak ma skorupę, a biedy wargatek nic go nie chroni. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez Ura (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach