pupsztonek Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 Witam serdecznie.od jakiegoś czasu obserwuje i nie mogę dojść do tego co może być powodem że u wizualnie zdrowego korala najpierw jakby nadrywala sie glowka euphylli od szkieletu a nastepnie z biegiem czasu odpadala całkowicie , zapewne z pomocą cyrkulacji.w tym samym czasie inne glowki maja sie dobrze.koral nie stoi w jakiejś wielkiej cyrkulacji .mialem juz ten przypadek z kilkoma euphylliami.czy taka oderwana glowke mozna jeszcze w jakikolwiek sposób przenocować np.do podstawka czy już po niej ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fOe Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 już po niej .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morfeusz1976 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) A jakie masz parametry wody ? Jakie po4 i czym mierzone ? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez morfeusz1976 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 104x50x60, ATI 8x39w dimm, Skimmer Skimz Oval SV203, Gyre XF130 + RW8+RW8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 Miałem taką samą sytuację,euphillia paraancora, pare dni temu widziałem jak główka się odrywa a dzisiaj rano latała po dnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 stawiam na skok Po4 ostatnio mi tak padły dwie moje glabrescensy ulubione chciałem osczędzić trochę kasy i zrezygnowałem z podawania No3Po4X - no i lipa skok i strata w koralach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 Godzinę temu, Ura napisał: stawiam na skok Po4 ostatnio mi tak padły dwie moje glabrescensy ulubione chciałem osczędzić trochę kasy i zrezygnowałem z podawania No3Po4X - no i lipa skok i strata w koralach. A jaki ten skok był , ile Ci tam wyskoczyło . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 Miałem tak kiedyś 11 główek euphylii poleciało, nie znalazłem przyczyny, moje podejrzenie zmiana soli. Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 10 godzin temu, SU1 napisał: A jaki ten skok był , ile Ci tam wyskoczyło . normalnie mam w granicach do 0,4 a tutaj mi wskoczyło na 1,0 skok, pewnie związany z tym że gdzieś mi zniknęły dwa garbiki w akwarium, padły? albo je ukwiał zjadł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupsztonek Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 u mnie jak sie okazalo najprawdopodobniejszym powodem odpadania glowek byl skok PO4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach