Mini Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 No witam. Mam takie pytanie jaki odpieniacz byście polecili do akwarium 320l plus sump 160l? Czy trzeba koniecznie brać większy? W obsadzie będą korale miękkie plus lps i 6-7 rybek średniej wielkości typu blazny i pterapogony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ryzyk.fizyk Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 Witam. Polecam ATI PowerCone 250 iS DC. Zawsze lepiej wziąć ciut większy niż zalecają producenci, bo każdy swoje chwali. Dlatego warto patrzeć na to co producent podaje "od" niż "do" Ja przy troszeczkę większym zbiorniku mam właśnie ten odpieniacz i naprawdę mogę polecić. Chodzi cichutko, troszeczkę miejsca zajmuje ale z pewnością robi robotę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 19 minut temu, ryzyk.fizyk napisał: Witam. Polecam ATI PowerCone 250 iS DC. Zawsze lepiej wziąć ciut większy niż zalecają producenci, bo każdy swoje chwali. Dlatego warto patrzeć na to co producent podaje "od" niż "do" Ja przy troszeczkę większym zbiorniku mam właśnie ten odpieniacz i naprawdę mogę polecić. Chodzi cichutko, troszeczkę miejsca zajmuje ale z pewnością robi robotę. Trochę Cię chyba poniosło kolego . Spokojnie wystarczy Deltec 1000i , Skimz Monzter 147 albo Bubble Magus A8 lub A9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mini Zgłoś Napisano 8 Lutego 2019 A jeżeli chodzi o głośność ? Jakie polecilibyście ciche odpieniacze? Mam akwarium 1m od łóżka w pokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mini Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 W dniu 19.01.2019 o 19:02, Artur32 napisał: Trochę Cię chyba poniosło kolego . Spokojnie wystarczy Deltec 1000i , Skimz Monzter 147 albo Bubble Magus A8 lub A9 A co sądzicie o nyos quantum 120? Nie będzie za mały na takie akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach