KaZek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Cześć. Cyrkulacja RW-8 mi trochę wariuje dzisiaj stanęła na jakiś czas, restart nic nie dał, musiałem ruszyć wirnikiem żeby załapała, ruszyła na jakiś czas i znów stanęła i tak parę razy. Nie była zasyfiona ale po przeczyszczeniu też nie ruszyła. Co może być, sterownik? Gwarancja skończyła mi się 15 dni temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Stojan. Są do dokupienia Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 niestety, jebałki tak mają. Proponuję wymoczyć w occie, a jesli to nic nie da, to zmienić stojan - z tego, co panmiętam, to jakieś 130 zeta nowy na Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 To napewno silnik? Ja to mam szczęście, zawsze po gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 7 minut temu, KaZek napisał: To napewno silnik? Ja to mam szczęście, zawsze po gwarancji bo to badziewiaste pompy non stop komuś się psuje a ludzie nadal kupują Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 A no może i coś w tym jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Sygen Dlaczego tak sądzisz moje 2 szt rw8 smigają juz 4 lata . Kazek a może przy czeszczeniu włozyłes zle te gumki na koncach wirnika ? sprawdz kiedys miałem to samo za ciasno włozyłem gumki i nie startowała . sprawdz zanim kupisz silnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 9 minut temu, Sygen napisał: bo to badziewiaste pompy non stop komuś się psuje a ludzie nadal kupują chyba tobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Teraz, Paragon napisał: chyba tobie ja tego badziewia nie używam Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Teraz, Sygen napisał: ja tego badziewia nie używam aaa ale czytałeś że są złe patrz ja mam od kilku lat tylko jebao i w słodkim i w słonym i pompy i falowniki dozujące też kurcze no nie chcą się zepsuć, teraz je czyszcze raz na rok bede raz na dwa może to je wykończy w końcu na pewno mi się uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 3 minuty temu, tedeus63 napisał: Sygen Dlaczego tak sądzisz moje 2 szt rw8 smigają juz 4 lata . Kazek a może przy czeszczeniu włozyłes zle te gumki na koncach wirnika ? sprawdz kiedys miałem to samo za ciasno włozyłem gumki i nie startowała . sprawdz zanim kupisz silnik. Ona zatrzymała się w akwarium, czyszczenie nic nie daje, wlożylem do octu zobaczymy co to będzie. Złożona była dobrze nic na siłę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Teraz, Paragon napisał: aaa ale czytałeś że są złe patrz ja mam od kilku lat tylko jebao i w słodkim i w słonym i pompy i falowniki dozujące też kurcze no nie chcą się zepsuć, teraz je czyszcze raz na rok bede raz na dwa może to je wykończy w końcu na pewno mi się uda tak widzisz czytam forum często i jest dziesiątki postów o awarii tych pomp więc chyba jest coś nie tak Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Teraz, KaZek napisał: Ona zatrzymała się w akwarium, czyszczenie nic nie daje, wlożylem do octu zobaczymy co to będzie. Złożona była dobrze nic na siłę. jak wirnik się kręci swobodnie bez oporu, to nie jest to wina zabrudzenia, pewnie padł stojan ewentualnie sterownik dobrze jakbyś miał na podmianę może w okolicy jakiś morszczak cię podratuje 1 minutę temu, Sygen napisał: tak widzisz czytam forum często i jest dziesiątki postów o awarii tych pomp więc chyba jest coś nie tak też czytam Sylwek i dochodzę do wniosku że jest bardzo dużo tych pomp w obiegu, bo jak wspomniałeś dużo ich ludzie kupują, bo są po prostu tanie więc prawdopodobieństwo wadliwych egzemplarzy jest tez większe normalna sprawa, wiadomo tych bardzo dobrych markowych jest mniej ale tez się psują tylko mniej się słyszy bo jest ich po prostu mniej ja jako użytkownik od co najmniej 5 może 6 lat uzywam ich sprzętu i nie miałem z nim problemów żadnych, sterowniki zawsze z dala od wilgoci, a pompy czyszcze raz na rok i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 10 minut temu, Paragon napisał: jak wirnik się kręci swobodnie bez oporu, to nie jest to wina zabrudzenia, pewnie padł stojan ewentualnie sterownik dobrze jakbyś miał na podmianę może w okolicy jakiś morszczak cię podratuje Mam drugą taką samą zobaczę jutro, dzisiaj moczy się w occie to niech się moczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Teraz, KaZek napisał: Mam drugą taką samą zobaczę jutro, dzisiaj moczy się w occie to niech się moczy. potestuj tu sa tylko trzy możliwe awarie, spalony stojan, spalony sterownik, albo stojan się przegrzał wtedy mógłby spuchnąć ale wirnik by się bardzo ciężko przekręcał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 28 minut temu, tedeus63 napisał: Sygen Dlaczego tak sądzisz moje 2 szt rw8 smigają juz 4 lata . Kazek a może przy czeszczeniu włozyłes zle te gumki na koncach wirnika ? sprawdz kiedys miałem to samo za ciasno włozyłem gumki i nie startowała . sprawdz zanim kupisz silnik. Miałem 4 sztuki rw które przestały działać 2 szt. po gwarancji a 2 sztuki reklamowałem. Po ostatniej awari jebałki wkurzony wymieniłem wszystkie falowniki na Tunze zostały mi tylko pompy w sumpie ale i je zamierzam wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 19 minut temu, Sygen napisał: tak widzisz czytam forum często i jest dziesiątki postów o awarii tych pomp więc chyba jest coś nie tak A czego wy się dziwicie jak Jebao jest w przystępnej cenie? Nie wszystkich stać na Red Dragona (mam teraz na myśli obiegówkę). Sam osobiście używam tylko Jebao nie licząc pompy dozującej do Bailinga. Przez okres trzech lat padła tylko obiegówka DC-3000 która przez ostatni rok swojego żywota pracowała na 100%. Co do cyrkulacji od niedawna używam Jebao CP-55 i jestem baaaardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Ja też mam rw-8 i nic się z nią nie dzieje, a miałem nawet grubo zarośniętą głonem wapiennym, była skorupa która zmniejszyła o 50% przepływ. Pomógł podgotowany ocet i kilkugodzinne moczenie aż wapień się rozpłynął. Znajdę fotę to załączę. Jest tak jak pisze Paragon duża ilość towaru u ludzi to i usterki fabryczne częściej się zdarzają. Sygen zawsze anty [emoji14] Poniżej fota i tutaj jeszcze była bardzo czysta nie mogę znaleźć foty krótko przed czyszczeniem. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 4 minuty temu, waldek123blau napisał: Miałem 4 sztuki rw które przestały działać 2 szt. po gwarancji a 2 sztuki reklamowałem. Po ostatniej awari jebałki wkurzony wymieniłem wszystkie falowniki na Tunze zostały mi tylko pompy w sumpie ale i je zamierzam wymienić. weż tak się nie nakręcaj na tunze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 1 minutę temu, Paragon napisał: weż tak się nie nakręcaj na tunze stare jak świat i raptem kilka a młodszych postów trudno znaleźć a jebao dziesiątki tematów Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 stare jak świat i raptem kilka a młodszych postów trudno znaleźć a jebao dziesiątki tematów Bo tunze dużo mniej popularne pamiętam jak zaczynałem przygodę z morskim i na forum tylko jebao jebao jebao...Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 Teraz, Sygen napisał: stare jak świat i raptem kilka a młodszych postów trudno znaleźć a jebao dziesiątki tematów hehe chciałem tylko podkreślić że temat tez był poruszany nie są to bezawaryjne pompy i tyle, Sylwek zrób ankietę i niech ludzie napiszą jaki sprzęt mają wtedy jak będą wyniki to możemy porozmawiać co jest słabe, czego jest dużo a czego mało, przeciętny morszczak taki jak ja nie chce być jasnowidzem ale pewnie takich ludzi jest z 80% na forum liczy jednak pieniądze bo poza akwarystyka jest jeszcze cos takiego jak rodzina itd., , a reszta bogasi rzucająca hajsem na lewo i prawo bierze sprzęt jaki mu poleca w sklepie czyli njadroższy ale tych ludzi jest garstka chyba że jestem w błędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 1 minutę temu, Paragon napisał: hehe chciałem tylko podkreślić że temat tez był poruszany nie są to bezawaryjne pompy i tyle, Sylwek zrób ankietę i niech ludzie napiszą jaki sprzęt mają wtedy jak będą wyniki to możemy porozmawiać co jest słabe, czego jest dużo a czego mało, przeciętny morszczak taki jak ja nie chce być jasnowidzem ale pewnie takich ludzi jest z 80% na forum liczy jednak pieniądze bo poza akwarystyka jest jeszcze cos takiego jak rodzina itd., , a reszta bogasi rzucająca hajsem na lewo i prawo bierze sprzęt jaki mu poleca w sklepie czyli njadroższy ale tych ludzi jest garstka chyba że jestem w błędzie czyli idąc tokiem Twojego myślenia jakich aut mamy najwięcej w Polsce?to według Ciebie powinny być najbardziej awaryjne{psuć się} bo jest ich dużo a jednak tak nie jest Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 37 minut temu, Paragon napisał: potestuj tu sa tylko trzy możliwe awarie, spalony stojan, spalony sterownik, albo stojan się przegrzał wtedy mógłby spuchnąć ale wirnik by się bardzo ciężko przekręcał Chodzi o to, że jak ruszę wirnikiem to pompa chwilę działa czyli nic się nie spaliło raczej za chwilę staje i tak w koło ,tak jakby coś ją blokowalo no ale nie ma co jej blokować. 16 minut temu, Sygen napisał: czyli idąc tokiem Twojego myślenia jakich aut mamy najwięcej w Polsce?to według Ciebie powinny być najbardziej awaryjne{psuć się} bo jest ich dużo a jednak tak nie jest Jak to nie przecierz to vw heheu każdego mechanika jest ich przewaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) 21 minut temu, Sygen napisał: czyli idąc tokiem Twojego myślenia jakich aut mamy najwięcej w Polsce?to według Ciebie powinny być najbardziej awaryjne{psuć się} bo jest ich dużo a jednak tak nie jest wiem że jesteś anty jebao ale nie przekręcaj, idąc moim tokiem myślenia jak kupisz 1000szt jebao i znajdziesz 50szt wadliwych jest takim samy stosunkiem jak w zakupienie 100szt np tunze gdzie znajdziesz 5szt, kumasz o co mi chodzi Poza tym jebao OW-40 (wydajność 1350-13500 l/h) koszt jakieś 350zł odpowiednik Tunze - Turbelle Stream electronic 6105 (3000-13000 l/h) w promocji cos około 1000zł, sorki ale ja kupię jebao a jak się zepsuje po dwóch latach w co wątpię to kupie kolejna pewnie nowszą za podobne pieniądze i dalej będę zadowolony 5 minut temu, KaZek napisał: Chodzi o to, że jak ruszę wirnikiem to pompa chwilę działa czyli nic się nie spaliło raczej za chwilę staje i tak w koło ,tak jakby coś ją blokowalo no ale nie ma co jej blokować. tak jak pisałem albo stojan albo sterownik, jak masz druga bo pisałeś że masz to zamień sterowniki sprawa Ci się wyjaśni Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Paragon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach