Adam98 Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 Witam. Miał ktoś jajo rekina i doczekał się młodego ? Jakie warunki trzeba zapewnić takiemu jajku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 https://pl.wikipedia.org/wiki/Rekinek_psi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nexor4 Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 W erybce kiedyś hodowali jak jeszcze w markach sklep mieli mógłbyś się ich dopytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herman Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Trzeba mieć duuuży zbiornik. Naprawdę myślisz o rekinie do 300 litrów??? Edytowane 4 Marca 2019 przez Herman (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 jak by ktoś miał jajo smoka to w serialu Gra o tron jest pokazane jak je inkubować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herman Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 Ludzie proszę Was opanujcie się i nie znęcajcie sie nad tymi zwierzętami...masz akwarium w którym możesz zapewnić minimum warunków niezbednym do życia temu zwierzakowi kupuj....ale nie w szklance wody chcesz trzymać rekina !!! Wpisz w google do jakich rozmiarow on rośnie i jakie meczarnie chcesz mu sprawić!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 15 minut temu, niwre37 napisał: jak by ktoś miał jajo smoka to w serialu Gra o tron jest pokazane jak je inkubować XDD! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 6 minut temu, Herman napisał: Ludzie proszę Was opanujcie się i nie znęcajcie sie nad tymi zwierzętami...masz akwarium w którym możesz zapewnić minimum warunków niezbednym do życia temu zwierzakowi kupuj....ale nie w szklance wody chcesz trzymać rekina !!! Wpisz w google do jakich rozmiarow on rośnie i jakie meczarnie chcesz mu sprawić!!! ...ale jak to w zwyczaju na tym forum zaraz usłyszymy, że jak podrośnie, to oddam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herman Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) To jakiś chory film niech kupi sobie malego słonia do ogródka jak podrosnie to odda....RATUNKU Edytowane 4 Marca 2019 przez Herman (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam98 Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 Nie chce go trzymać w 300 l Nie wspomniałem nawet o tym a zreszta mam jeszce trochę serca Za rok będę stawiał 2000 l only fish i chciałem tylko się na przyszłość dowiedzieć jak z warunkami dla takiego jajka. Czemu ta złośliwość Panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herman Zgłoś Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) to gitara ...a ta reakcja bo jest tu kilku takich "asów" z takimi pomysłami... Edytowane 4 Marca 2019 przez Herman (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 @Adam98 nie mają jakiś specjalnych wymagań. Jeżeli chodzi o parametry to typowo morskie. Akwarium jak będziesz szykował to jak największa powierzchnia dna. O którym gatunku rekina myślisz? Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam98 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 Jak najmniejszym ale raczej bambusowy jest osiągalny za rozsądne pieniądze ? I jak wyglada sprawa później wyklucia ? Widziałem na yt ze rozcinają jajo i wyjmuja rekina czasami z woreczkiem żółciowym i pytanie kiedy następuje ten moment żeby go wyjmować z jajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Pytaj o psie albo podobne. Jest szansa że ktoś będzie je miał. Są dużo mniejsze niż bambusowe. Dodatkowo bambusowe brzydną z wiekiem Wykluwają się same, nie trzeba rozcinać. Jednak nie każdy chce jeść po wykluciu. Czasami się udaje, czasami nie. Stopień rozwoju zarodka można sprawdzić prześwietlając jajko latarką. Fajnie wtedy widać co się dzieje w środku. Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam98 Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 A wogole może ktoś polecić kogoś, sklep, miejsce gdzie można kupić młodego osobnika lub jajko rekina bambusowego, marmurkowego Ewentualnie orientuje się w jakiej cenie można go kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Zapewne każdy sklep na zamówienie da radę mieć. Także dzwoń po sklepach pytaj Kiedy zamierzasz wystartować z zbiornikiem? Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Jaja rekina widziałam ostatnio ze 3 lata temu w erybce w Zabrzu w cenie chyba 300zl lub między 300 a 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam98 Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 48 minut temu, kris88 napisał: Zbiornik wystartuje jak będzie kasa w tym roku chce załatwić szkło i stelaż. Dzwoniłem do kilku sklepów albo nie ma albo ceny za małego rekina 1500 Nie wiem czy mało czy dużo ale chyba poczekam na jajko bo podobno teraz nie sezon Mam czas wiec na razie dzwonię i zbieram informacje ile kasiory trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 1500zł za młodego rekina, który je, do dobra cena Google podpowiada ze cena jajka w Erybce była 300zł. Z jajek z którymi miałem styczność przeżywalność do chwili "jem i jestem szczęśliwy" to jakieś 50%. Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam98 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 4 minuty temu, kris88 napisał: 1500zł za młodego rekina, który je, do dobra cena Google podpowiada ze cena jajka w Erybce była 300zł. Z jajek z którymi miałem styczność przeżywalność do chwili "jem i jestem szczęśliwy" to jakieś 50%. Na ta przeżywalność zakładała się również szansa ze się wy wykluł ? Czy ogólnie tak ciężko je nauczyć przyjmować pokarm ? To w takim razie jak one sobie radzą z pożywieniem w naturalnym środowisku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Raczej wszystkie się kluły. Przeżywalność w naturze... w oceanie masz dużo większy wybór pokarmu. Coś tam są w stanie znaleźć. Pomijaj już fakt że w naturze ogólnie jest mały procent przeżywalności. Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam98 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 27 minut temu, kris88 napisał: Raczej wszystkie się kluły. Przeżywalność w naturze... w oceanie masz dużo większy wybór pokarmu. Coś tam są w stanie znaleźć. Pomijaj już fakt że w naturze ogólnie jest mały procent przeżywalności. To zależy od osobnika czy będzie jadł czy nie ? Czy są jakieś sposoby żeby go nauczyć ? Zawsze myślałem ze to drapieżnik i nie marudzi wiec żywy pokarm od małego i później przestawianie na mrożone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Taaaa drapieżniki Jeżeli poszukujesz ryby, która będzie agresywnie pobierała pokarm i będzie fajna do 2 tyś litrów, to nie rekiny. Rekiny bentosowe czyli te mniejsze gatunki jak bambusowe, psie, kocie, marmurkowe etc to raczej kluchy które leżą na dnie i czekają aż coś się pojawi do zjedzenia. Także jak masz w głowie takie ataki rekina jak widać na filmach przyrodniczych i chcesz tego u siebie to rekiny czarnopłetwe i 20-50 tyś litrów. No i jeszcze rekiny są jak to ująć.... takie bez charakteru? Zupełnie inny kontakt złapiesz z rogatnicami czy strzępielami. Nawet mureny i skrzydlice są bardziej ogarnięte Polecam rogatnice Te duże gatunki są świetne Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam98 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Wiesz mi nie chodzi o to żeby się rzucał na jedzenie tylko dziwi mnie fakt tej przezywalnosci o której wspomniałeś a jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o to ze umierają bo nie chcą pobierać pokarmu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Powodów może być całą masa że nie chcą jeść w akwariach. Za jasno/ciemno, za mało kryjówek/za dużo kryjówek. Także niekoniecznie jest aż tak źle w naturze jak w akwarium. Następna sprawa że np takie marmurkowe jak zaczną sypać jajkami to po 4-6 miesięcznie dają. Nie jest to jedno czy dwa młode rocznie. Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach