Casshern Zgłoś Napisano 22 Marca 2019 Witam, rybka kupiona 11.02 i od początku była bardzo płochliwa i nerwowa. Od jakiś dwóch tygodni zaczęły się pojawiać na niej białe plamy. Problem jest z tym, że nawet nie bardzo jest jak ją wyłowić bo ciągle siedzi pod skałą. Zdjęcie jest zrobione parę dni temu, sytuacja się pogorszyła bo rybce w jednym miejscu zrobiła się dziura. Niby nie mam dużej obsady ale szkoda byłoby jakby zaraziła się reszta.Proszę o jakieś rady, sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 22 Marca 2019 Moja też miała białe plamy. Utrzymywały się około roku. W tym czasie ryba była bardzo aktywna. Pewnego dnia przestała jeść i padła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 23 Marca 2019 Wygląda jak infekcja bakteryjna. Co do reszty ryb - to patogen już dawno w zbiorniku. Jak ryby są zdrowe i "mocne", to nic nie powinno się stać. Po pierwsze to zapewnij jak najlepsze warunki w akwarium. Możesz zastosować kąpiele w metronidazolu, lampa UV... Ile ma ten zbiornik? Nie wygląda na dojrzały....jakie parametry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 23 Marca 2019 Spróbuj Preis coly. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casshern Zgłoś Napisano 23 Marca 2019 Zbiornik 200l, zalany 07.01. Temp.26, KH 9, pH 7.9, NH4>0,05, PO4 0,2, Ca =/- 400, Mg- 1760, zasolenie 1,025. Mam problem z okrzemkami i miałem z cyjano ale teraz jest dużo lepiej ale okrzemki atakują już 2 raz. Rybka niestety w nocy skończyło żywot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 23 Marca 2019 (edytowane) Przepraszam nie doczytalam, że rybka odeszla i wyskoczyłam jak filip z konopii. W przyszlosci na wszelkie infekcje skóry próbuj artemiss, a przy braku apetytu Preis coly. Edytowane 23 Marca 2019 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casshern Zgłoś Napisano 24 Marca 2019 Dzięki wszystkim za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach