Robert-reef Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2019 5 pomp rw-20 padło. W tym dwie z nich wymieniane były na gwarancji. Czyli ogólnie miałem 7 awarii tych pomp. Cytuj 2000L --> http://nano-reef.pl/...y-w-augustowie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) mi padło 5 pomp obiegowych jebao - działały od 8 miesiecy do 3 lat. Falowników padły mi 3 sztuki przez 4 lata. Obecnie używam obok obiegówki jebao także eheima bo nie chcę ryzykować. Falowników jebao uzywam ale dwa na wszelki wypadek jak jeden padnie. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez kolalysy (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
odan Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2019 1 minutę temu, kolalysy napisał: Obecnie używam obok obiegówki jebao także eheima bo nie chcę ryzykować Możesz powiedzieć jak masz rozwiązane zastosowanie dwóch obiegówek? Osobne powroty czy w jakiś sposób sprzężone są ? Bo też myślę o rezerwowej pompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2019 powrót to jeden komin, ta druga wlewa wodę przez rurkę do akwarium. Czyli dwa wlewy, jeden powrót Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach