karol86 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Mam takie pytanie. Czy wtyczka od pompy cyrkulacyjnej może wyrządzić jakieś szkody. Dokładnie to zbieram wodę na podmianki i widzę że wpadła mi wtyczka. Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 pod napięciem była? Bo jeśli tyl;ko sama wtyczka wpadła, do wody ro, to trzeba wyjąć, rozkręcić i dokładnie wysuszyć. A szkody, raczej żadnej nie powinna zrobić, jesli pod napieciem nie byla. Jak by była pod napieciem i wpadła do baniaka, to chyba raczej też nic złego by nie zrobiła (jeśli baniak jest dobrze i odizolowany)poza tym, ze bezpieczniki by wywalilo. Gdyby dłuzej w wodzie leżala, to do wody mogła by sie przedostać miedz... przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Co to za pompa ? Ja tam wszystkie wtyczki mam nierozbieralne, więc wystarczy wytrzeć i po sprawie. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Nierozbieralna . Bardziej chodzi mi o miedź czy nie poszło z wtyczki do ro Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Jak wpadła do ro to bym się nie przejmował. Tylko wysuszył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Wytrzyj czymś suchym, odczekaj z pół godziny i wkładaj. Miałem tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Godzinę temu, karol86 napisał: Bardziej chodzi mi o miedź czy nie poszło z wtyczki do ro a długo w tym ro była? i jaka ilość ro, jeśli kilka litrów to wylej i zrób nowe:) Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 1 godzinę temu, wiesiektbg napisał: pod napięciem była? Bo jeśli tyl;ko sama wtyczka wpadła, do wody ro, to trzeba wyjąć, rozkręcić i dokładnie wysuszyć. A szkody, raczej żadnej nie powinna zrobić, jesli pod napieciem nie byla. Jak by była pod napieciem i wpadła do baniaka, to chyba raczej też nic złego by nie zrobiła (jeśli baniak jest dobrze i odizolowany)poza tym, ze bezpieczniki by wywalilo. Gdyby dłuzej w wodzie leżala, to do wody mogła by sie przedostać miedz... przynajmniej tak mi się wydaje wtyczka pod napięciem?hm to którędy ta wtyczka jest zasilana od strony pompy?wtyczka to wtyczka czyli nie jest włożona do gniazdka (przedłużacza)więc bez napięcia. Nic oczywiście się nie stanie Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 9 minut temu, NAP napisał: a długo w tym ro była? i jaka ilość ro, jeśli kilka litrów to wylej i zrób nowe:) Ro jest 50 l. Wtyczka była ok 12h Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Ale wy kombinujecie xD Jak chcecie pierdnąć to wychodzicie z domu żeby akwarium nie jebło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarreefmax Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Niezłe [emoji3][emoji3][emoji3]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 53 minuty temu, karol86 napisał: Ro jest 50 l. Wtyczka była ok 12h to nic bym nie kombinował Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 XD napisał prawdę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach