Beti Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Dobra dobra,ale kto mówił o reaktorze itd,to może poglembimy wiedzę o to co chcemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fox Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) Wiele zależy od tego w którym miejscu krzywej Dunninga-Krugera kto jest Powtórzę precyzyjniej bo chyba nie każdy doczytał - oczywiście jakiś jod trafia różnymi sposobami do akwarium a pisałem że nie dozuje go u siebie "konkretnie" i specjalnie.. i kurde "je.." coś tam bo nie znam tego słowa ale nadal przynajmniej u mnie zjawisko "brak jodu skutkuje umieranie korali w tempie szybkim" nie występuje.. nie wiem czemu.. a.. i na testach ICP wychodził mi zero.. Edytowane 25 Lipca 2019 przez Fox (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 3 minuty temu, @Beti napisał: Dobra dobra,ale kto mówił o reaktorze itd,to może poglembimy wiedzę o to co chcemy. Zamiast wyśmiewać tych co nie dozują,może łaskawie przeczytałabyś artykuł który podał Jarek. A po drugie zaśmiecamy koledze wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 3 minuty temu, grzegorz77 napisał: Zamiast wyśmiewać tych co nie dozują,może łaskawie przeczytałabyś artykuł który podał Jarek. A po drugie zaśmiecamy koledze wąte Co takiego? Ale kto wyśmiewa? Grzesiu źle rozumiesz... Grzegorz proszę Cię,sama potrafię ocenic zbiornik jego dozowanie jodu czy nie,,nie mam zamiaru z nikim iść na noże czy armaty,nie tędy droga po prostu oceniam sytuację,nie doszukuj się drugiego dna mam sporo Lps ,mikro,jod itp to podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Też uważam, że dyskusja zmierza w kierunku wyższości pietruszki nad marchewką. Jod niski, niektóry radzą - dozować, inni że nie. Myślę że autor przyjął do wiadomości i coś tam z tego wymyśli po swojemu. Pozostaje cyna i ewentualnie glin. Choć z tym glinem bym nie panikował, bo to prawie każdy ma przekroczone. Ale cyna to już bardziej może niepokoić. Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 1 minutę temu, Słony leszcz napisał: Pozostaje cyna Dziękuję za powrót do "meritum" ktoś coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Teraz, boo12 napisał: ktoś coś ? Ja tam leszcz jestem, ale szukał bym w elektryce tej cyny. Na marginesie, takie wklejanie obrazka z wynikami, zamiast wziąć i skopiować tekst i wkleić w posta, kwalifikuje się na co najmniej tydzień czyśćca... No ale to już taka choroba screenshotowa jest niestety. IT uwielbia zgłoszenia ze screenshotami, z których musi przepisywać na piechotę kilkunasto cyfrowe numerki:-) Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Chciałem pdf-a ale się nie zmieścił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Z jodem i bez... tylko kolejność była inna. Najpierw padala bez później odzyla z Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 150x50x60 450l sump 211l.obieg maxspect 10000 l/h, cyrkulacja 2x sow8 8000l/h, maxspect mjk4 15000l/h. Lampa 300w led 2x t5 54w 2x orphek blue sky. Filtracja: 40kg mixu suchych skał, 10kg żywej w sumpie, 4kg Kulek maxspect i 3l life bio fil w reaktorze, buble King 250. Balling ati pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 I co zle mówiłam? Chciałeś wyrzucić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 7 godzin temu, boo12 napisał: Przejrzycie proszę, i powiedzcie co o tym sądzicie co zmieniać. Niepokoi mnie wysoki poziom Al wszystko w akwarium ładnie rośnie i ma się dobrze przynajmniej moim zdaniem Może nie w temacie ale sam czekam za testem ile czekałeś za wynikiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 prawie dwa tygodnie bo paczka z testami raz wróciła do mnie, ktoś pomylił nadawcę z odbiorcą na poczcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Ja wysłałem w poniedziałek z rana mam nadzieję że nie będę miał takich przygód . Powinno njuz być u nich więc może na początku tyg nowego będą wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 1 minutę temu, Guban88ok3m napisał: Powinno njuz być u nich masz info na poczcie jeśli paczka dotarła, potem już dzień dwa max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) No wróciłem z roboty po 22 teraz czytam że właśnie o 18;25 dostalem że doszła paczka do nich więc jest ok. Ciekawe co mi tam wyjdzie. Dobra nie zaśmiecamy tamatu dzięki za info pozdro Edytowane 25 Lipca 2019 przez Guban88ok3m (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek K. Zgłoś Napisano 26 Lipca 2019 7 godzin temu, boo12 napisał: prawie dwa tygodnie bo paczka z testami raz wróciła do mnie, ktoś pomylił nadawcę z odbiorcą na poczcie Kuba to nie jesteś Sam,bo ja wysłałem w piątek ,a w środę przesyłka była z powrotem u mnie.Pani na poczcie przepraszała ,że pomylili nadawcę z adresatem. Zastanawiałem się dlaczego tak jest i doszedłem do wniosku ,że na pierwszy rzut oka ,jak popatrzymy na przesyłkę to właśnie pola wypełnione długopisem, czyli nadawca rzucają się najbardziej w oczy i ludzie z automatu wysyłają właśnie pod ten adres ,a nikt nie zwraca uwagi, kto jest adresatem a kto nadawcą. Gdy będę wysyłał następnym razem próbkę to słowo adresat pomaluję czerwonym flamastrem i wtedy nie powinno być pomyłki. Twoja paczka szła prawie dwa tygodnie i jestem ciekaw, czy nie ma to wpływu na wynik testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach