Arek23 Zgłoś Napisano 17 Maja 2020 Podnieś mocowanie rolki do góry od strony w która przesuwa się materiał Cytuj Akwarium 120x60x55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 18 Maja 2020 Witam, podepnę się do tematu, u siebie mam theling rolermat compact 1,zawieszony na szybie, co zauważyłem jak zwiększyłem moc pompy to zbyt mały przepływ zużywał mi rolkę w ciągu dnia,postanowiłem ponawiercać otwory od spodu dla poprawienia przepustowaości, od teraz włuknina nawija się tak jakby bardziej systematycznie, tzn wcześniej nawijało około 30cm włukniny i stawało, a teraz nawija 1cm co jakiś czas, co skutkuje mniejszym zużyciem włukninyWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Maja 2020 no ale to chyba normalne, ze im więcej wody przepływa przez watę to tym szybciej się ona zapycha? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 18 Maja 2020 Tu akurat nie chodziło o zapychanie się waty, tu chodziło o spływ wody, był za mały otwór fi 25, i przepływ był jak napisał producent 2000l/h. Ja zrobiłem dwa razy fi 25, to mam teraz 3 razy fi 25, i jest dobrze działa lepiej niż wcześniejWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Maja 2020 Ok, wiem o co chodzi Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach