Kiks Zgłoś Napisano 21 Września 2019 Czy jest szansa na odbudowę?Koral uszkodzony w transporcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 21 Września 2019 Szansa jest zawsze choć ta 1 główka chyba nie do odratowania jeśli druga zostanie to rozrosnie sie szybko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rumik21 Zgłoś Napisano 21 Września 2019 Aż tak się szukodził w transporcie?? To co on dez wody był transportowany. Raczej się nie od buduje. Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Caulastrea akurat potrafi się odbudować. Kolega kupił 3 odmiany. Jedna radziła sobie w słabych parametrach wody druga gorzej, a trzeciej tkanka schodziła. Mało co z tej trzeciej zostało. A po 2 miesiącach ma 3 piękne nabite kalafiory Znajde chwile czasu wieczorem to jakieś zdjęcia znajde. Edytowane 21 Września 2019 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 21 Września 2019 Czyli pozostawić w spokoju i czekać. Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Miałem podobną (Choć nie aż tak) ale, czekałem i czasem z pipety dałem troszkę artemii. Coś tam może się pożywiła. Dzisiaj z 3 mordek mam około 10. Oczywiście szanse są małe ale póki tkanka nie zeszła całkiem to bym zostawił. Edytowane 21 Września 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Caulastrea lubi takze gdy dodaje sie Jod do akwarium. Wtedy sa wieksze szanse na uratowanie. Edytowane 21 Września 2019 przez lewy1355 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 7 Marca 2020 Może komuś się przyda. Jedna główka odbiła. Druga zaczyna. Widać że chyba z gołego szkieletu jest szansa że odbije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 8 Marca 2020 Potrafi odbic że szkieletu, większość lps tak potrafi. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 8 Marca 2020 Jednak minimalnie tkanki było. Twierdzisz Elespero że nawet z gołego szkieletu bez grama tkanki potrafi odbić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 9 Marca 2020 Jednak minimalnie tkanki było. Twierdzisz Elespero że nawet z gołego szkieletu bez grama tkanki potrafi odbić?Euphilia, calustrea i dunka jak najbardziej. Patrząc gołym okiem.Było nawet gdzieś na forum że z dunki został sam szkielet, wszystkie główki odcięte i zaczęły nowe główki rosnąć. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 9 Marca 2020 Nie wiem dlaczego ale wszystkie korale u mnie wyglądały ładnie, bez wielkich przyrostów , kupiłem Caulastrea i zeszła dość , został szkielet, nie wyrzuciłem go, jednak nie odrasta , miałem dość wysokie PO4 , prawdopodobnie po rozgarnięciu piachu. Zbiłem PO4 do niskiego, do tego zacząłem dodawać póki co z ręki Ballinga + 2 dodatki i nagle wszystkie korale zaczęły rosnąć, muszę zrobić kolejne przemeblowanie, żeby nie dotykały się , myślałem, że coś zżera Sarco (dziura w środku łba) a on po prostu się dzieli (pękł po jednej stronie, zawinął się i zaczyna pękać po drugiej) , Acana wypuszcza nowe oczka, generalnie wszystko jest fajnie ale szkielet Caulastrea jak stał tak stoi goły. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 9 Marca 2020 Nie wiem dlaczego ale wszystkie korale u mnie wyglądały ładnie, bez wielkich przyrostów , kupiłem Caulastrea i zeszła dość , został szkielet, nie wyrzuciłem go, jednak nie odrasta , miałem dość wysokie PO4 , prawdopodobnie po rozgarnięciu piachu. Zbiłem PO4 do niskiego, do tego zacząłem dodawać póki co z ręki Ballinga + 2 dodatki i nagle wszystkie korale zaczęły rosnąć, muszę zrobić kolejne przemeblowanie, żeby nie dotykały się , myślałem, że coś zżera Sarco (dziura w środku łba) a on po prostu się dzieli (pękł po jednej stronie, zawinął się i zaczyna pękać po drugiej) , Acana wypuszcza nowe oczka, generalnie wszystko jest fajnie ale szkielet Caulastrea jak stał tak stoi goły.Być może miałeś za długo zbyt wysokie po4 i padł całkiem. Nie potrafię odpowiedzieć na to.Spróbuję poszukać u siebie główki euphili gdzie zeszła tkanka, a po jakimś czasie na szkielecie po główce wyrosła nowa główka. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 9 Marca 2020 4 minuty temu, elespero napisał: Być może miałeś za długo zbyt wysokie po4 i padł całkiem. Nie potrafię odpowiedzieć na to. Spróbuję poszukać u siebie główki euphili gdzie zeszła tkanka, a po jakimś czasie na szkielecie po główce wyrosła nowa główka. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Tutaj się zgodzę, mogło tak być, zbyt wysokie PO4 zbyt długo. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nika200sx Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2020 Witam. Mam pytanie. Jak można pomoc dla Caulastrei? Zarasta glonami i nie wiem dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coronholio Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2020 45 minut temu, Nika200sx napisał: Witam. Mam pytanie. Jak można pomoc dla Caulastrei? Zarasta glonami i nie wiem dlaczego. Wyskub,oczyść te glony ręcznie i zobacz może się coś rozkłada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach