atk Zgłoś Napisano 24 Września 2019 Witajcie, póki co o malusie błazenki pływają w akwa bezdomne i tak się zastanawiam jak dom im sprawić? Myślałem o ukwiale Rainbow lub też quadri... Widziałem, że równie dobrze mieszkają sobie w euphylii... I teraz pytanie jakie wg Was doświadczonych akwarystów mieszkanie dla nich ma sens, Pozdrae Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalCz Zgłoś Napisano 25 Września 2019 W moim pierwszym akwarium 50l błazny mieszkały w briareum które dosyć sporo się rozrosło. Teraz w nowym zbiorniku mam 2 eupchylie i narazie nie zamieszkałe. Wychodzi na to czego byś nie kupił to i tak sobie wybiorą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Moje dwa błazny - z hodowli - pływały jak głupie przyszybie w rogu akwarium. Dopiero po jakims czasie wprowadziły sie do quadrika. Od tej pory mieszkają w quadriku, ale i od czasu do czasu odwiedzaja cribinopsisa. Mały clarki, ktorego kupiłem w zoologicznym był chyba dzikusem, bo z miejsaca - zaraz po wpuszczeniu do baniaka - wpadł do quadrika i zaczął go dokarmiać przyciagając mu co wieksze kawałki żarcia. Mam jeszcze jednego ocelarisa, ktorego odkupiłem od kolegi. U kolegi upodobał sobie euphilię, a u mnie dostał chyba rozstroju z nadmiaru przybytku i pomieszkiwał trochę w euphilii, a trochę w quadrikach. Koniec końców, wybrał quadriki i tu sobie pomieszkuje. Zgodnie więc z powiedzeniem, że "ciagnie wilka do lasu", zainwestuj w quadrika (rainbow to też bardzo piękny quadri), osadz go na jakimś osobnym kawałku skałki, żeby nie wędrował po całym baniaku i niech sie błazny cieszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 26 Września 2019 zdecydowanie kup sobie ukwiał dla błazenków ... bo faktycznie rybki te w akwarium zasiedlają również niektóre korale no i może całkiem niezle się w nich czują , ale nie sądze aby korale były "szczęśliwe i zadowolone z takich lokatorów . Jeżeli jeszcze miękasy typu rhodactis , briareum - jakoś to znoszą , to gorzej już jest z sarco - którego duże błazny mogą zamęczyć i będzie miał problemy z polipowaniem , no a euphyllia to już wogóle jest nawet narażona przez dużego bez przerwy "ocierającego sie" o jej szkielet. błazenka na zniszczenie /uszkodzenie tkanki. Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 26 Września 2019 Moje ma razie pływają przy szybie i czekam aż zasiedla quadri. Widok blazenkow w ukwiale jest niezastąpiony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosna Zgłoś Napisano 27 Września 2019 U mnie pływały w dunce a teraz w euphyli grablerscence i koral normalnie się przyzwyczaił do ich obecnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach