atk Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Witajcie Czytałem różne tematy, szczególnie dość stare, być może ktoś ma wypraktykowane z ostatnich prac... Gdzie i jaką kupić gotową siatkę (w miarę estetyczną) na akwarium 150x50 lub w jaki sposób (jakich materiałów użyć) zrobić pokrywę/siatkę samemu? Zdjęcie jak wygląda to mniej więcej z góry Z góry dziękować za wszelkie uwagi i sugestie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Red sea net cover z gotowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Red sea ma też siatkę na całe akwa. Ja właśnie dziś położyłem moskitierę zamówioną na wymiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 25 Września 2019 23 minuty temu, LordMatthew napisał: Ja właśnie dziś położyłem moskitierę zamówioną na wymiar. Hey... A możesz wrzucić fotki? Jakaś firma Tobie to robiła czy sam? Jaką siatkę dałeś i jaka średnica oczek? Nie tłumi za bardzo światła? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 25 Września 2019 (edytowane) Kup plexi na wymiar, oprzyj o wzmocnienia i do plexi przyklej siatkę od moskitiery. Ja tak do swojej kostki będę robił. Edytowane 25 Września 2019 przez ensso (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 25 Września 2019 41 minut temu, atk napisał: Hey... A możesz wrzucić fotki? Jakaś firma Tobie to robiła czy sam? Jaką siatkę dałeś i jaka średnica oczek? Nie tłumi za bardzo światła? Pozdrawiam Firma co sprzedaje okna itp. Wymiar 30x60 kosztował mnie 25 PLN. Siatka jest nad lampą więc nie tłumi światła. Jak wrócę z pracy to wrzucę zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemas8888 Zgłoś Napisano 25 Września 2019 https://www.siatki.linarem.pl/p1242,siatka-na-oczko-wodne-oczko-15x15mm-zielona-czarna-przeciw-lisciom-i-ptakom.html plus trochę spienionego pvc na "ramę" i gotowe. Koszt niewielki i nie ograniczy ilości światła w zbiorniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Tak to u mnie wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 25 Września 2019 No ja zdjąłem szybkę bo mimo plusów w postaci mniejszego parowania to jednak syf na niej zbierał się niemiłosiernie i wyglądała groteskowo :/ Z taką drobną siatką nie będzie podobnie? W sensie wytracająca się sól i kurz z góry np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 25 Września 2019 (edytowane) Zobaczymy, jednak siatka jest te 6-7 cm na woda a nie 2. Szybę miałem w poprzedniej kostce i rzeczywiście utrzymać to w czystości to był wyczyn. Edytowane 25 Września 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Ja nie mam komina :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 25 Września 2019 5 minut temu, FajnyRadziu napisał: Ja nie mam komina :/ Też nie mam. Nie mam sumpa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Września 2019 (edytowane) a np. https://allegro.pl/oferta/moskitiera-drzwiowa-aluminiowa-100x215-biala-8474970464 a jak sie poszuka to wybór jest spory https://allegro.pl/oferta/moskitiera-na-okno-ramkowa-siatka-na-owady-wymiar-8216628644 Edytowane 26 Września 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 25 Września 2019 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/moskitiera-do-okna-siatka-na-owady-130x150-kolory-8033029933 Edytowane 25 Września 2019 przez ensso (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Moskitiera ma ten minus, że zabiera światło, przynajmniej u siebie mam takie wrażenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomol Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Przepraszam, ale zapytam po co ci siatka nad akwarium? Cytuj 500L + sump 100L, obieg Jebao DCS 12000, odpieniacz-Vertex Omega 150, cyrkulacja- 2x Maxspect Gyre350, żywa skała 30 kg, oświetlenie ATI hybrid 6x54W +3x75W Led Mój zbiornik: http://nano-reef.pl/topic/64326-300l-i-na-razie-musi-wystarczyc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Przepraszam, ale zapytam po co ci siatka nad akwarium? Bo zbierałem już z podłogi babkę kopiąca która na mój widok postanowiła zrobić sobie skok 1.5m w dół na parkiet? / Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomol Zgłoś Napisano 26 Września 2019 Korona plus światło nocne powinny skutecznie zabezpieczyć cię przed takimi zdarzeniami. Miałem jeden przypadek wyskoku doktorka w nocy tylko dlatego, że padł programator czasowy włączający światło nocne (moonlight). Ryba musiała się czegoś przestraszyć w zupełnej ciemności i wyskoczyła. Poza tym od 5 lat żadna babka ani inna skoczna ryba nie wyskakiwała. Cytuj 500L + sump 100L, obieg Jebao DCS 12000, odpieniacz-Vertex Omega 150, cyrkulacja- 2x Maxspect Gyre350, żywa skała 30 kg, oświetlenie ATI hybrid 6x54W +3x75W Led Mój zbiornik: http://nano-reef.pl/topic/64326-300l-i-na-razie-musi-wystarczyc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 26 Września 2019 U mnie wargacze skaczą i w ciagu dnia więc chyba nie ma reguły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach