lysy23111 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Witam . Mam od kilku dni bardzo dużą ilość bąbli powietrza w toni wody i na tylnej szybie . Podpowie ktoś cos ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 1. Może to nie powietrze... tylko DINO, skoro oblepia szyby? A na skałach i piasku nie ma tych bąbelków? 2. Może pompa obiegowa zasysa powietrze jak jest za niski poziom wody w komorze pompy lub gdy za bardzo chlubie tam. 3. Za bardzo chlupie na spływie i powietrze dostaje się do pompy? 4. Odpieniacz puszcza bąbelki do wody? 5. Może cyrkulator jest zbyt blisko powierzchni i zasysa powietrze razem z wodą? Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 7 Października 2019 Foto . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 7 Października 2019 (edytowane) zaraz dam fotki ale nie wiem czy cos tam będzie widac To nic mechanicznego . Wygląda jak by nagle wszystkie korale i skala zaczęły gazowac …... Na wysokości korali nie ma nic a powyżej jest ich mutum - przesyłam filmik Edytowane 7 Października 2019 przez lysy23111 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 9 Października 2019 nikt nic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gr4b3Q Zgłoś Napisano 9 Października 2019 W dniu 7.10.2019 o 18:20, human_87 napisał: 1. Może to nie powietrze... tylko DINO, skoro oblepia szyby? A na skałach i piasku nie ma tych bąbelków? 2. Może pompa obiegowa zasysa powietrze jak jest za niski poziom wody w komorze pompy lub gdy za bardzo chlubie tam. 3. Za bardzo chlupie na spływie i powietrze dostaje się do pompy? 4. Odpieniacz puszcza bąbelki do wody? 5. Może cyrkulator jest zbyt blisko powierzchni i zasysa powietrze razem z wodą? sprawdzałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 9 Października 2019 wyłączyłem odpieniacz na godzine i nic , pompy i nic . To wygląda jakby skały gazowały skały i piasek czysty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 9 Października 2019 U mnie tak jest jak kaskada wywala wodę, a pod nią jest cyrkulator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 14 Października 2019 Tyle mądrych ludzi i nikt nie potrafi pomóc ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 14 Października 2019 A nie masz może za niskiego Ph (za dużo co2) w wodzie i przez kwas węglowy skala się zaczyna rozpuszczac a te bomble to pęcherzyki z gazem? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 15 Października 2019 dodam jeszcze krótki filmik na którym widać co jest w toni wody . https://www.youtube.com/watch?v=DluAfG8DPEM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2Dm63mRVUsZcA_mjdTxMM84TUHsTJ81FsDI8iy1SpSEbmEeNNQ5JxhfXM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach