Darektom Zgłoś Napisano 8 Października 2019 (edytowane) Jak długo utrzymuje się białe mleko po od daniu wapna w płynie czy ktoś wie Edytowane 9 Października 2019 przez @Beti Poprawa tematu autora (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 8 Października 2019 .... do akwarium morskiego raczej dodajemy wapń , a nie wapno Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Października 2019 Coś Ty tam dodał ? [emoji14]Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 8 Października 2019 11 godzin 36 minut i 20 sekund Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darektom Zgłoś Napisano 8 Października 2019 Macie racje wapń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Października 2019 Co to za wapń?Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darektom Zgłoś Napisano 8 Października 2019 Ref calcium seachem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Października 2019 To jest coś wstylu AF Build. Jeżeli tak to tego się daje kroplę na 100l wody i zmętnienie mija po kilku minutach. Poziom wapnia reguluje się innym wapniem. Poczytaj o ballingu.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darektom Zgłoś Napisano 8 Października 2019 Tak dodaje ballinga tylko zeszło mi a nie mierzyłem dawno a teraz to coś takiego zaproponowano mi być może za dużo ale tyle było na etykiecie aby dawkować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Października 2019 Ech te sklepy i chęć sprzedaży hehe bez komentarza [emoji14] Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darektom Zgłoś Napisano 9 Października 2019 Jeszcze jedno mam odpieniacz deltek 1660 i zaczoł słabo produkować pianę na różne sposoby ustawiam a tu nic z poprawny . Ewentualnie z rurki zaczyna woda przelewać się od regulacji. Chodzi o odciek przez tydzień to ledwie dno zakrywa a był pojemnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 9 Października 2019 14 godzin temu, Darektom napisał: Jeszcze jedno mam odpieniacz deltek 1660 i zaczoł słabo produkować pianę na różne sposoby ustawiam a tu nic z poprawny . Ewentualnie z rurki zaczyna woda przelewać się od regulacji. Chodzi o odciek przez tydzień to ledwie dno zakrywa a był pojemnik Odpieniacze tak ogólnie mają. Gdy zmienia się napięcie powierzchnowe wody, wówczas bąbelki nie "przyklejają" się i nie tworzy się taka super piana... Przyczyn może być wiele zaczynąjąc od temperatury powietrza w mieszkaniu, przez PH a kończąc pewnie na wapniu. To minie, trzeba poczekać. PS: Nie ustawiaj aby przelewał rurką do regulacji, bo jak zacznie pienić nawet nie zdążysz zauważyć a przeleje cały brud do akwarium. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darektom Zgłoś Napisano 10 Października 2019 Dzięki to ważne zrobię tak wapń miałem za niski i reguluję go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 10 Października 2019 1 godzinę temu, Darektom napisał: Dzięki to ważne zrobię tak wapń miałem za niski i reguluję go Ale reguluj ballingiem, a nie tym Seachemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darektom Zgłoś Napisano 10 Października 2019 Oczywiście tak robię. Wystarczy raz mleko i strach czy coś nie poleci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach