Dareklisc Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Po testach icp szukałem winowajcy podwyższonych metali ciężkich. Takie cudo znalazłem . Niby uszczelka jest ale rdza się znalazła, w środku lekka wilgoc, nie wiem jak to ustrojstwo mogło wogole działać tak długo, wakwarium z 4 miesiące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 w dodatku ten szajs przekłamuje temperaturę. u mnie różnica toaż 1 stopień C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dareklisc Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 U mnie aż o 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Również wywaliłem do śmieci swojego czasu hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Nie mówiąc o tym, że to tragicznie wygląda, taki "zegarek" w baniaku... Ale jak ktoś lubi, to u mnie jakiś czas siedział podobny termometr od jbl i nic złego się nie działo. Widać lepsze uszczelki mają. PS. temperaturę też ten jbl pokazuje przyzwoicie (przynajmniej ta moja sztuka), do tej pory robi za termometr "pokojowy";-) Edytowane 5 Grudnia 2019 przez Słony leszcz (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Niestety ale wątpię, żeby takie małe cudo mogło "wywalić" metale ciężkie w system... Ilość wody jaka dostała się do środka była na tyle mała, że urządzenie działało. Więc raczej równie "mało" albo jeszcze mniej z urządzenia wyleciało. Więc nawet w zbiorniku 40L metali ciężkich jakoś specjalnie nie podniesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Może, kolokwialnie mówiąc bateria się wylała ze starości często mi się zdarzało w zabawkach małolatów, a to co wypłynie z baterii później zżera jej obudowę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 ostatnio słyszałem ciekawą rozmowę na temat pojawiania się cyny aluminium w zbiornikach. Okazuje się że wywnioskowano że z pokarmem może być w akwarium( stynki itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach