Cimas Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2019 Hej Ma ktoś może z Was cyrkulator jvp-120? Jak u was z kulturą jego pracy? U mnie strasznie głośno buczy, mam też jvp-110 który w porównaniu z tym jvp-120 jest bezgłośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu23 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2019 Miałem. Oddałem. Takie same objawy. Buczalo okrutnie. Wymieniłem na Fluval i jest bezglosnie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj 120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 A nie działa na tzw.wstecznym,bo jvp mają taką przypadłość,i wtedy głośniej działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cimas Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 19 minut temu, grzegorz77 napisał: A nie działa na tzw.wstecznym,bo jvp mają taką przypadłość,i wtedy głośniej działają. A jak to sprawdzić? I jak go ewentualnie przestawić na dobry bieg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 3 minuty temu, Cimas napisał: A jak to sprawdzić? I jak go ewentualnie przestawić na dobry bieg? sprawdzić czy dmucha czy ssa wodę - czyli pracuje w drugą stronę wyłączyć i włączyć (może także wyczyścić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu23 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 U mnie działała nie na wstecznym. Normalnie. Buczalo tak że było słychać za ścianą obok. Takie dźwięki przez tyle lat co mam akwarium już nie robią wrażenia. Tutaj jednak było to takie mocno uciążliwe . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj 120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 Moja JVP 130 od tygodnia płuka skałę w pralni, wibracje było słychać nawet przez ścianę w łazience. Wyciszenie okazało się banalnie proste, pstrykałem przełącznikiem wlacz/wyłącz aż trafiłem na moment gdy była praktycznie, nazwijmy to bezgłośna. Teraz filtr w akwa jest bardziej slyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach