@Pawel Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2020 Jakieś dwa miesiące temu musiałem podłączyć filtr przepływowy i zamknąłem przepływ przez lampe uv. Od tego czasu stała sobie z wodą w środku bez przepływu. Dzisiaj rozebrałem lampę i wyczyściłem całą. Montowałem ją już dawno i nie pamiętam czy zapach plastiku obudowy lampy od środka był taki charakterystyczny? Przejmować się tym czy wpinać w obieg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2020 Co znaczy charakterystyczny? Czym twoim zdaniem pachnie? Nie jest dobrze ze stała zalana. Światło uv sterylizuje, podlaczyl bym ją na cały dzień w obiegu z wiadrem wody RoDi. Jeżeli coś się wgryzlo w plastik kiedy lampa stała to jak trochę pochodzi sama powinna się wysterylizowac. Koniecznie musi lecieć przez nią woda bo na sucho żarniki się zagrzeje i może przepalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2020 Ciężko mi opisać ten zapach, nie śmierdzi. Pachnie plastikiem, gumą? Mam wolną pompę to podlacze pod wiadro i jutro zobaczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2020 W dniu 6.01.2020 o 15:18, @Pawel napisał: Ciężko mi opisać ten zapach, nie śmierdzi. Pachnie plastikiem, gumą? Mam wolną pompę to podlacze pod wiadro i jutro zobaczę. Jak lampę wyczyściłeś to uruchamiaj i nie trzeba żadnej wody RO/DI. Lampa włączona sterylizuje wodę więc nic nie może się stać. Zapachem się nie przejmuj to normalne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach