pdz Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Ostatnio robiłem porządki , oddałem babkę, która mi robiła góry, zaginął Cinctus, który mieszkał tam w piachu , pomyślałem, że padł. Dałem 2 male krewetki , jedna wkręciła się w pompę a druga zginęła, pomyślałem, że dopadły ją duże. Dzisiaj jakoś nie widzę Hepatusa , szukam, nie mogę go znaleźć. Znalazłem wszystkie w kominie .... odłowiłem , są całe i zdrowe poza krewetką, która padła. Pytanie , jak zabezpieczyć komin ? Myślałem o kratce rastrowej ale na krewetkę czy cinctusa za duże oczka. Macie jakieś pomysły , patenty ? Edytowane 24 Stycznia 2020 przez pdz (wyświetl historię edycji) Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 Wstaw zdjęcie wlotu komina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Zwykły komin ok. 25x13 cm , standardowy grzebień, w środku 3 rury , wylot z rury zasilającej przez lockline + dysza , skierowane w dół. Przedtem mi się to nie zdarzało, czasami jakiś ślimak tam zawędrował. Zastanawiam się oczywiście nad powodem ale póki co chciałbym zabezpieczyć komin. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez pdz (wyświetl historię edycji) Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 siatka nad całym akwarium, albo korona wokół i zaglądanie do komina od czasu do czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam007 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 Jeśli chcesz zabezpieczyć tylko komin to polecam https://www.google.pl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.prostozula.pl%2Fimages%2Fprodukty%2Fkrata_wielkolska_plastikowa_1.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.prostozula.pl%2Fkrata-odgrodowa-plastikowa-pozioma-wielkopolska-p-361.html&docid=ceX-LbfhT7V2nM&tbnid=x8_y5gjtrIuQTM%3A&vet=10ahUKEwiXmMi5iJ3nAhUZwcQBHSjaBrwQMwi7ASgBMAE..i&w=1000&h=667&hl=pl-pl&client=safari&bih=687&biw=1112&q=krata odgrodowa&ved=0ahUKEwiXmMi5iJ3nAhUZwcQBHSjaBrwQMwi7ASgBMAE&iact=mrc&uact=8 do kupienia w każdym sklepie pszczelarskim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek K. Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 Ja mam komin zewnętrzny przykryty plexą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reefbos Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 Bez zdjęcia trudno radzić. Może wystarczy wyższy grzebień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 9 godzin temu, Krzysiek K. napisał: Ja mam komin zewnętrzny przykryty plexą. i (jak widac na fotce) siatkę nad zbiornikiem bo od plexi ryby sie odbijały i spadały na podłogę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawflo Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 Ja mam kratkę, która wystaje po 2 cm z każdeh strony. Dzięki niej mam dodatkową półeczkę- niewidoczną, bo akwa ma wysoką koronę z pleksi.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2020 Zamówiłem kratkę odgrodową w sklepie pszczelarskim , chyba najfajniejsza opcja. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 (edytowane) Jakby kogoś interesował efekt końcowy , zakupiony plaster z wyciętym kawałkiem 26x14 cm + wycięcie na wsunięcie wylotu z komina. Dziękuję za pomoc :-) Edytowane 1 Lutego 2020 przez pdz (wyświetl historię edycji) Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 Fajne rozwiązanie. Gdzie kupiłeś taki plaster? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 1 Lutego 2020 Hej Jeden z Forumowiczów podpowiedział mi ten pomysł. https://allegro.pl/oferta/krata-odgrodowa-gruba-wielkopolska-420x420mm-8827748181 ale to kratka dostępna w sklepach pszczelarskich, nie ogrodowa, tylko odgrodowa. Ja wziąłem 4 sztuki, przydadzą się do innych "projektów". Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach