pylek00 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 Cześć! Podczas mojego wyjazdu na urlop akwarium zostało pod opieką koleżanki która miała tylko wyłączyć przyciskiem przedłużacz do którego podpięte są pompki i falownik, nakarmić rybki i po 10-15 minut włączyć przedłużacz z powrotem... Niestety, to było dla niej za dużo, zapomniała włączyć pompki i efektem lawinowym wyginęła cała obsada akwarium Żeby na przyszłość nie popełnić takiego błędu myślałem o urządzeniu które po odłączeniu zasilania po pewnym czasie dawało by na przykład sygnał dźwiękowy. Czy jest jakieś gotowe urządzenie które tak działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Kup karmnik automatyczny,pompy i falowniki zsynchronizuj (programatorem czasowym)z porą karmienia,a koleżankę wez ze sobą Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2020 A co tam masz za ryby, że wymagają wyłączenia cyrkulacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 Tu masz urządzenie które rozwiąże twój problem AC 220V Timing Timer Delay Turn OFF Switch Time Relay Module 10A 250V AC/10A 30V DC(0~10Hours) https://www.amazon.co.uk/dp/B075LT4ZWX/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_Ik.kEbP15R8JG Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 Albo na szynę DIN kup przekaźnik czasowy PSU-510 i przycisk 230V reset... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 Ja mam już kamerkę wifi 360 z aliexpress i chyba jeszcze zainwestuje w sonoff. Wszystko będzie pod kontrolą z każdego miejsca na ziemi [emoji14] Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2020 (edytowane) 15 godzin temu, pylek00 napisał: myślałem o urządzeniu które po odłączeniu zasilania po pewnym czasie dawało by na przykład sygnał dźwiękowy. jest cos lepszego : włącznik z opóźniaczem robisz "reset" czyli pstryk - pstryk (wyłącz - załącz od razu) a on odlicza zadany czas do włączenia napięcia np. tu masz gotowca http://cosmogate.pl/product_info.php/products_id/419 albo części do samoróbki (płytka z elektroniką) na aledrogo Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2020 Przy wlaczonych falownikach rybki tez sie najedza, wiec po co obciazac kolezanke taka czynnoscia ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach