Dareklisc Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) Cześć i czołem wszystkim , Szukam informacji jak najlepiej dbać o te grzybki żeby cokolwiek rosły . Mam Rico florida i yuma niecały rok czasu i nie widzę żadnych najmniejszych przyrostów, już nie mówię o nowych mordkach czy podziale grzybków , są porostu tej samej wielkości jak po pierwszym włożeniu do akwarium. Jakie są wasze doświadczenia związane z tymi grzybkami ? W jakich warunkach im najlepiej, czy czymś je dokarmiacie, w jakim przepływie i świetle je trzymacie ? Jakie przyrosty zauważyliście u was ? Proszę o zdjęcia w odpowiedziach w miarę możliwości . Pozdrawiam Edytowane 14 Lutego 2020 przez Dareklisc (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) Mam u siebie jedne i drugie, Yuma dzieli się chętnie , Floridom” tylko mordek przybywa. Nie lubią jak na nie wieje, za mocnym światłem też specjalnie nie przepadają. Moje jedzą chętnie wszystko co złapią. Akwa z NP, także żarełko pod dostatkiem Edytowane 14 Lutego 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 U mnie rosną lepiej przy niezerowym NO3. Kiedy nutrienty były niewykrywalne, wszystkie miękkie rosły słabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 Mam to samo z florida. Od pół roku urósł może o hmmmm 1mm? Zmieniałem już wszędzie, małe światło, większe światło, średni prąd, mały prąd. Też mnie się wydaje, że woda jest zbyt uboga dla nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 W moim nie rosną nawet te " zwykłe " niebieskie. Woda siedmioletnia wiec uboga raczej nie jest, licho wie czego im brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 U mnie niebieska się rozpuściła, a kolorowe niby delikatniejsze rosną aż miło, fakt że NO3 w kosmosie mam więc pewnie za czystą wodą też specjalnie nie przepadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 Ja właśnie dziś przecinałem na pół moją czerwoną rico . Niestety ale bez cięcia nie idzie jej rozmnożyć przynajmniej u mnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 14 Lutego 2020 Ricordea florida po okolo 2 miesiacach ma u mnie dwa “paczki” Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2020 Mam ricordea yuma orange i sama wysuwa nogę i zostawia zalążki z których rosną nowe główki. Mam ich sporo. NO3 i PO4 nie wykrywalne. Lepiej się pompują w zaciemnionym miejscu. Mam pojedyncze główki które same dopłynęły w zakamarki w skale i wyglądają lepiej niż te wystawione bezpośrednio na światło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach