Bartolomeo84 Report post Posted March 20, 2020 Hej, od jakiegoś czasu próbuję sprzedać spore Caulastrea i ludzie mówią, że one ledwo żyją. Straciły zooksantele. Czy to prawda? Nie pamiętam aby wyglądały inaczej. Mam 2 o łącznej ilości chyba 400 główek. Tak urosła od 1 w przeciągu 2 lat. Czy mogę sprawić aby odzyskała kolory? Quote BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted March 20, 2020 O takiej odmianie jeszcze nie słyszałem. Pewnie ją prześwietliłeś i wodę masz wypraną z nutrientów, a i reszta parametrów kuleje. Strzelam że na początku była zielonego koloru Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
petroniusz2 Report post Posted March 20, 2020 (edited) Dokładnie , przykładem też są montipory , przy zerowych nutreinach mogą mieć polipy prawie białe mimo że są soczysto czerwone . Zagłodziłeś ją brakiem nutrein .Ewentualnie światło też może być przyczyną , znaczy jego brak Edited March 20, 2020 by petroniusz2 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartolomeo84 Report post Posted March 21, 2020 8 godzin temu, petroniusz2 napisał: Dokładnie , przykładem też są montipory , przy zerowych nutreinach mogą mieć polipy prawie białe mimo że są soczysto czerwone . Zagłodziłeś ją brakiem nutrein .Ewentualnie światło też może być przyczyną , znaczy jego brak Czy ten stan jest odwracalny? Myślę, że załatwiłem ją oboma czynnikami:-D Quote BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Share this post Link to post Share on other sites
petroniusz2 Report post Posted March 21, 2020 Oczywiście , pięknie polipują , sprawdź po4 niech ma ze 2 i nie więcej i no3 5-10 , po prostu więcej karm i sprawdzaj parametry , aczkolwiek bardziej mi to na brak światła wygląda , tutaj nie wiemy jakie masz oświetlenie i ciężko strzelać ile musisz dołożyć . Quote Share this post Link to post Share on other sites
niknik Report post Posted March 21, 2020 Godzinę temu, petroniusz2 napisał: Oczywiście , pięknie polipują , sprawdź po4 niech ma ze 2 i nie więcej i no3 5-10 , po prostu więcej karm i sprawdzaj parametry , aczkolwiek bardziej mi to na brak światła wygląda , tutaj nie wiemy jakie masz oświetlenie i ciężko strzelać ile musisz dołożyć . po4 2 ppm??? to ja raczej wykonczy. 0,2 to jeszcze jakos. wystarczy 0,05 - 0,10ppm Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartolomeo84 Report post Posted March 21, 2020 Też mi się wydaje, że 2 to dużo:-) świecę ZETLIGHT QMAVEN 8600 to światła nie brakuje. Jest dość mocno skręcona. Quote BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Share this post Link to post Share on other sites
petroniusz2 Report post Posted March 21, 2020 10 godzin temu, niknik napisał: po4 2 ppm??? to ja raczej wykonczy. 0,2 to jeszcze jakos. wystarczy 0,05 - 0,10ppm miałem na myśli 0.02 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartolomeo84 Report post Posted March 22, 2020 17 godzin temu, petroniusz2 napisał: miałem na myśli 0.02 Rozumiem, skrót myślowy:-) Faktycznie zaczynam więcej karmienic i Korale już się lepiej pompują. Zawsze utrzymywałem P niewykrywalne na salifert a N w okolicach 1 Quote BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted March 23, 2020 Zobacz sobie Caulastrea Tumida Blau. Quote Share this post Link to post Share on other sites