Czubais Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2020 Pytanie do użytkowników lamp Kessil, czy jeśli zapala się i gaśnie, to znaczy że padła, czy to objaw czegoś innego - np. przegrania/zakurzenia/osolenia? A miała być taka dobra, amerykancka... Cytuj --------------------------------------- Powoli ale do przodu: Mój projekt 130x70x65+sump 100x50x40; Schuran 120, oświetlenie 3xKessila150w 10000k,obieg NewJet4500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vunpepic Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2020 Przegrzewa sie, sprawdz czy wentylator chodzi. Najprawdopodobnie padl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reggae Shark Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2020 nie, nie. Jak gaśnie na ułamek sekundy i się zapala, to prawdopodobnie zatkał się kurzem radiator. Przez dziurki w obudowie spróbuj odkurzyć kessila i powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czubais Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2020 gaśnie na ok. pół minuty, może troche dłużej i znów sie zapala. odkurzenie nic nie dało...:( Cytuj --------------------------------------- Powoli ale do przodu: Mój projekt 130x70x65+sump 100x50x40; Schuran 120, oświetlenie 3xKessila150w 10000k,obieg NewJet4500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2020 Rozbierz, miernik do ręki, podłącz i zaczynając od zasilania zobacz gdzie zanika napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vunpepic Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2020 a co z wiatrakiem działa ? . U mnie w 2 kessilach wymieniałem bo poprostu padły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Nie będę zakładał nowego tematu. Przepraszam autora. Nie wiecie kto by popatrzył do kessila 160 tuna we- w polsce ? Spalił się jakiś układ elektr. Może by chociaż udało się przerobić na on-off, bez sterowania. Jak mam go wysyłać do kaliforni na serwis to wolę wywalić na śmietnik. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez jarex66 (wyświetl historię edycji) Cytuj Ehhh... żeby wyglądało tak jak kosztuje. zawsze chciałem mieć takie coś, tylko po to, żeby dłubać wciąż.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czubais Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2020 (edytowane) jakby ktoś chciał pogrzebać w sprzęcie - to też chętnie skorzystam... u mnie zapewne wiatrak do wymiany... Edytowane 30 Czerwca 2020 przez Czubais (wyświetl historię edycji) Cytuj --------------------------------------- Powoli ale do przodu: Mój projekt 130x70x65+sump 100x50x40; Schuran 120, oświetlenie 3xKessila150w 10000k,obieg NewJet4500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2020 Przeglądając właśnie lampy Kessil u mnie odpadł ich zakup ze względu na ciężkość serwisowania. Maxspect czy AI mają sporo części zamiennych i do tego łatwo zdemontować i zamontować nowe. Jednak oprócz barwy jest to ważny punkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czubais Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) Napisałem do serwisu Kessil, odpisali. Zrobiłem kilka rzeczy które polecili i problem zniknął. Okazuje się, że bardzo prosto sie je rozbiera. Generalnie mają czujnik przegrzania - szacun, jak osiagnal wysoka temperetuje to sie wylaczaja. Rozkrecilem, wczyscilem - zapchany radiator syfem. Teraz pracuje bez zarzutu, jednak trzeba ja rozkrecic - nie da sie dokurzyc poprzez obudowe... Rozkreca sie po prostu reką - cala dolna obrec i wychodzi cala lampa - bajka... Edytowane 10 Lipca 2020 przez Czubais (wyświetl historię edycji) Cytuj --------------------------------------- Powoli ale do przodu: Mój projekt 130x70x65+sump 100x50x40; Schuran 120, oświetlenie 3xKessila150w 10000k,obieg NewJet4500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach