bilu771 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 Witam. Mam problem z Anthellia. Mianowicie jest go za dużo. Po trochu jest odrywany od skały. Zaprzyjaźniony pan że sklepu podpowiedział mi że resztę co przeszkadza można usunąć octem wstrzykując bezpośrednio w korala a potem usunąć. Czy to nie zaszkodzi innym koralom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 Jeśli zużyjesz na raz butelkę octu to pewnie zaszkodzi Jak będziesz robił po trochu (2-3 ml) co parę dni to powinno być ok. PS - zakładam że Twój system ma 90 litrów. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 To może ja się podepnę co by nowego tematu nie zakładać. Mam nadal problem z identyfikacją bo sporo pod to mi pasuje a dodatkowo rośnie z przodu przed szybą szybko i zaczyna przeszkadzać. Samosiejka. Jak podrażnię robi się taki blob z dużą stopą i ciężko jest to ruszyć. Dodatkowo jak merdałem to puszcza biały dymek do akwa :/ Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 2 minuty temu, FajnyRadziu napisał: Jakieś pomysły? Capnella. Chwast jak dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 1 minutę temu, =Fresz= napisał: Capnella. Chwast jak dla mnie Mam capnelle, wygląda kompletnie inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz140 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 Xenia Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 (edytowane) 3 minuty temu, Mateusz140 napisał: Xenia Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Nie pulsuje w ogóle i ma o wiele mniejsze polipy niż xenia. No chyba, że jest jeszcze jakaś inna odmiana z Xeniidae. W każdym razie to miękas jakiś, będę próbował eksterminacji Edytowane 24 Czerwca 2020 przez FajnyRadziu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz140 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 Probowalem wycinać, zaklejać,traktowalem joes juice i koniec końców zostało trochę niech zyjeWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 1 minutę temu, Mateusz140 napisał: Probowalem wycinać, zaklejać,traktowalem joes juice i koniec końców zostało trochę niech zyje Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Też Ci syf do wody puszczała ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz140 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 U mnie jest w mocnej cyrkulacji więc nie ma przyrostów jak z nia walczyłem puszczała jak zostawiłem w spokoju jest okWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maelen Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2020 17 minut temu, FajnyRadziu napisał: W każdym razie to miękas jakiś, będę próbował eksterminacji ja chcę :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2020 Nie całą butelkę.To strzykawką z igłą i traktuje większe polipy octem. Koral się odrywa nawet ładnie. Octu używam ok. 5 ml. To chyba nie jest duża dawka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2020 Podepnę się pod temat, mam jedną skałę gdzie się anthelia bardzo rozrosła. Czy jak ta skałę dam do sumpa to z braku światła koral sam zniknie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach