Kotekkropek Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam mam problem z ukwiałem heterictisa magnifica. Ukwiał nie pompuje polipów od dłuższego czasu. Mieszkają w nim dwa błazenki amphiprion clarckii, które nieudolnie próbują go karmić mrożonkami, którymi karmię błazenki Ukwaił tylko na poczatku jadł, w momencie kiedy jeszcze miał napompowane polipy. Akwarium 200l oświetlenie to 4x39w t5 plus 165 wat led. Co może być tego przyczyną. Dodam, że z ukwiał dywanowy (który również znajduje się w akwarium) zachowuje się podobnie. Edytowane 3 Października 2020 przez Kotekkropek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kotekkropek Zgłoś Napisano 3 Października 2020 Czekam na odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelchgdansk Zgłoś Napisano 4 Października 2020 no2 i no3 jakie masz? Cytuj Się robi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 4 Października 2020 Daj zdjęcia akwarium i ukwiała, w jakim stanie był w sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niknik Zgłoś Napisano 4 Października 2020 Lejesz vsv albo coś podobnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mar/cell Zgłoś Napisano 5 Października 2020 Miałem identyczny problem. Moje nie miały polipów ponad pół roku. Wywaliłem piach z dna nagle wszystko mi rośnie i polipuje. Jaką masz twardość wody? Ja z piachem miałem mocno zawyżoną j kh 10 i więcej a nic nie dodawałem bez piachu mocno spadło ok 7 do 8 i totalna zmiana w akwarium na plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kotekkropek Zgłoś Napisano 20 Października 2020 Parametry wody to no2- 0 no3-niewkrywalne po4 - niewykrywalne mg - 1440 ca - 390 kH - 8.6 pH - 8 Robie podmianki na soli red sea coral pro salt 5% co tydzień. Codziennie leje pro bio S 2 krople i 0.5ml VSV oraz co tydzień grotech A B C M 10ml. Wszystkie inne koralowce sps, lps, miękkie zachowują się normalnie tak samo jak quadricolor i crassa. Zaczynam juz powoli martwić się czy ten ukwiał odżyje. Tak ukwiał wyglądał pare dni po wpuszczeniu. Wtedy jeszcze miał piękne długie polipy. Tak wygląda w tym momencie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kotekkropek Zgłoś Napisano 21 Października 2020 Testy salifert. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach