AnkaTeZet Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Witam. Podpowiedzcie jaki to ślimak i czy mam się bać jego gigantycznej i szybko rosnącej populacji w moim baniaku? Największe okazy na chwilę obrcną mają Ok. 5-7mm. Przyniosłam Ok. 5 sztuk prawdopodobnie z koralem. Po Ok. 3-4 miesiącach jest ich gigantyczna ilość. Czy trzeba się ich pozbyć i ewentualnie jak? Wolałabym jakąś naturalną metodę (jako pokarm dla innego zwierza/ ryby) aniżeli miałyby wylądować w toalecie. Helpunku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Nassarius vibex - resztę odpowiedzi dość szybko odnajdziesz. Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnkaTeZet Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Dzięki wielkie. Już zabieram się za lekturę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2020 Witam sa bardzo pozyteczne ja przyjmę kazdą ilość . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnkaTeZet Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2020 31 minut temu, tedeus63 napisał: Witam sa bardzo pozyteczne ja przyjmę kazdą ilość . Dziękuję za odp. Widzę, że jesteś z Kato, więc jak będę chciała pozbyć się nadwyżki dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2020 Ok nie ma sprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2020 U mnie są ich dziesiątki i już któreś z rzędu pokolenie usuwałem kilka rhodactisów i pięknie wyjadły resztki do gołej skały. Nie rozdawaj, hoduj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnkaTeZet Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2020 2 godziny temu, FajnyRadziu napisał: U mnie są ich dziesiątki i już któreś z rzędu pokolenie usuwałem kilka rhodactisów i pięknie wyjadły resztki do gołej skały. Nie rozdawaj, hoduj Rozumiem, że same z siebie korali nie ruszą? Tylko te po „czystkach”? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2020 7 godzin temu, AnkaTeZet napisał: Rozumiem, że same z siebie korali nie ruszą? Tylko te po „czystkach”? Nie ruszają, żywią się resztkami jedzenia i padliną. Też bym je przygarnął. Tak że jak będziesz miała plagę to przyjadę po plagę. U mnie jakoś nigdy nie chciały się rozmnożyć a mam już niektóre ponad 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2020 11 minut temu, dla syna napisał: Nie ruszają, żywią się resztkami jedzenia i padliną. Też bym je przygarnął. Tak że jak będziesz miała plagę to przyjadę po plagę. U mnie jakoś nigdy nie chciały się rozmnożyć a mam już niektóre ponad 3 lata. Z tego co czytałem ta mniejsza odmiana się rozmnaża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnkaTeZet Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2020 48 minut temu, FajnyRadziu napisał: Z tego co czytałem ta mniejsza odmiana się rozmnaża. Tak, rozmnaża się na potęgę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2020 2 godziny temu, FajnyRadziu napisał: Z tego co czytałem ta mniejsza odmiana się rozmnaża. Ja mam i mniejsze i większe. Ani jedne ani drugie nie "powielają się" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2020 O, to szkoda. U mnie regularnie co miesiąc "smarkacze" wielkości główki od szpilki zasuwają po szybie i piachu. Owe nassariusy i wieloszczety to najlepsza ekipa sprzątająca jaką można mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach