lysy23111 Report post Posted September 8, 2020 Cześć wszystkim . Proszę o podpowiedz co włożyć do pułapki żeby złapać tego kraba . Dziekuje za podpowiedzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
niwre37 Report post Posted September 8, 2020 Jakies miesko ,kawalek malzy,ryby itp Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
dla syna Report post Posted September 8, 2020 1 godzinę temu, lysy23111 napisał: Cześć wszystkim . Proszę o podpowiedz co włożyć do pułapki żeby złapać tego kraba . Dziekuje za podpowiedzi Czemu chcesz go złapać? Quote Share this post Link to post Share on other sites
lysy23111 Report post Posted September 8, 2020 Są 3 szt na moich oczach zabił rybe . Łazi po LPS non stop wiecznie pozwijane - pomyłka Quote Share this post Link to post Share on other sites
dla syna Report post Posted September 8, 2020 58 minut temu, lysy23111 napisał: Są 3 szt na moich oczach zabił rybe . Łazi po LPS non stop wiecznie pozwijane - pomyłka Wszystkie 3szt są takie agresywne? Co do korali że łazi to się nie wypowiem bo u mnie nie włazi na korale. Co do zabicia ryby to rozumiem że widziałeś że ryba płynie a on haps i złapał ją i zaczął rozszarpywać? Masz pewność że wcześniej nie padła? U mnie krewetkę zjadł ale dopiero jak skonała. Wcześniej zanim padła a była już słaba nie pozwolił żeby inne zwierzaki jej dokuczały bo chciały ją na żywca zjeść. Zachował się jak dżentelmen, poczekał aż padnie. Co do ataków, słyszałem o takich przypadkach ale w każdym był uzasadniny przypadek, brak glonów w akwarium i nie był dokarmiany zielonymi pokarmami (a to ponoć warunek konieczny), wtedy potrafi coś upolować z uwagi na konieczność przetrwania. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomko Report post Posted September 8, 2020 (edited) Temat już wałkowany Napewno słabą i zestresowaną jest w stanie zabić ale zaaklimatyzowanych raczej nie. Chodzi po moich zdrowych rybach i ich nie tyka, nawet małych anthiasów. Nigdy nie widziałem żeby upolował żywą. Łazi po skale, LPS-y omija. Z ciekawości jakiego masz - z seledynową obwódką? Duży? Widziałeś jak złapał rybę w "locie" czy w trakcie aklimatyzacji lub chorą? Pozdr., tomko Edited September 8, 2020 by tomko (see edit history) Quote Nowe 400L Share this post Link to post Share on other sites
lysy23111 Report post Posted September 9, 2020 Kupiłem 3 szt małych pterapogonów i jak je wpóściłem to jednego złapał i zabrał za skały i juz mam tylko 2 niestety Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomko Report post Posted September 9, 2020 Potwierdzam, że przy aklimatyzacji może być problem. Potem już ich nie ruszy, takie są moje obserwacje. Pozdr., tomko Quote Nowe 400L Share this post Link to post Share on other sites
lysy23111 Report post Posted September 9, 2020 Potem juz napewno nie Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojciechH Report post Posted October 5, 2020 A ja właśnie byłem świadkiem jak mój przy karmieniu ryb rzucił się na przepływającą obok samicę Pterapogona (dorosłą) i ją ściągnął na piach ! Musiałem interweniować bo nie mogła się uwolnić.Takze ma eksmisję. Dlatego szukałem tematu jak dziada złapać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomko Report post Posted October 5, 2020 Z tym krabem to jednak nigdy nie wiadomo...... Z pewnością trzeba go dokarmiać, a przynajmniej karmić ryby na tyle obficie żeby coś z toni wyłapał. Do małych zbiorników z pewnością się nie nadaje i myślę żę jak głoduje to będzie polował na ryby. Pozdr., tomko Quote Nowe 400L Share this post Link to post Share on other sites
fresh Report post Posted November 7, 2020 Mój podczas karmienia gdy ryby skupione są na pokarmie rzuca się na nie. Już nie raz był na tym zachowaniu przyłapany. Puki co nic nie udało mu się upolować. Razem z Mitraxami trzymają valonie w ryzach Quote Share this post Link to post Share on other sites
Revell Report post Posted November 8, 2020 Mój ma w tyłku obsadę, ma z 6,7 cm, valoni nawet nie tknie, skrobię skalę, szyby... Kupiłem głównie na valonie, no ale... Hmm... Ladny jest, ale jak się nie przekona do kuleczek, to spróbuję mitraxa, albo inny egzemplarz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojciechH Report post Posted November 11, 2020 Udało mi się go złapać i na razie siedzi w kominie.Jak miałem valonie to się wcale za nią nie brał .Mam zamiar go oddać bo szkoda zwierza. Quote Share this post Link to post Share on other sites