azja-83 Zgłoś Napisano 14 Października 2020 Witajcie, mam pytanie odnośnie sterowania tymi pompami, czy ono działa tylko w sieci WiFi czy mogę również sterować nimi online ?. Cytuj .:: 300L ::. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iKuro Zgłoś Napisano 14 Października 2020 Jak już ją skonfigurujesz, to możesz nią sterować zdalnie - łączysz ją przy pomocy WiFi z "chmurą". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 14 Października 2020 Masz na myśli chyba offline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pacojunior Zgłoś Napisano 14 Października 2020 Sterowanie jest tylko za pomocą chmury. Cytuj cube 40x40x40 64l Z panelem 12cm, cyrkulacja RW-4, Oświetlenie: 2x PC 24W (2 x Blue/white), Pienidło: AM Blue 1000, +100ml AquaTT NP Red Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azja-83 Zgłoś Napisano 14 Października 2020 (edytowane) Ok, o to mi chodziło Panowie, dzięki 43 minuty temu, Hoom napisał: Masz na myśli chyba offline Nie , chodzi mi o sterowanie online gdy jestem poza domem, ale widzę że jest to rozwiązane w inny sposób. Edytowane 14 Października 2020 przez azja-83 (wyświetl historię edycji) Cytuj .:: 300L ::. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 14 Października 2020 Możesz sterować skąd chcesz Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 17 Października 2020 a czy w aplikacji podają ile płynu zostało w pojemnikach ? Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 17 Października 2020 47 minut temu, hajtaler napisał: a czy w aplikacji podają ile płynu zostało w pojemnikach ? Nie, nie ma czegoś takiego. Aplikacja ogranicza się jedynie do ustalania dawek i kalibracji pomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azja-83 Zgłoś Napisano 21 Października 2020 (edytowane) Hej, jeszcze jedno pytanie , dostępne są wersje tych pomp 2.4 wifi z wyświetlaczem i przyciskami oraz wersja 3.4 bez przycisków i wyświetlacza - są jeszcze jakieś różnice między tymi dozownikami czy tylko taka kosmetyka, jakaś różnica w sofcie lub w funkcjach jest ? Nie ukrywam że priorytetem dla mnie jest obsługa tych pomp w momencie gdy nie ma mnie w domu (czyli tak jak piszecie chmura lub online) Edytowane 21 Października 2020 przez azja-83 (wyświetl historię edycji) Cytuj .:: 300L ::. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 21 Października 2020 1 godzinę temu, azja-83 napisał: Hej, jeszcze jedno pytanie , dostępne są wersje tych pomp 2.4 wifi z wyświetlaczem i przyciskami oraz wersja 3.4 bez przycisków i wyświetlacza - są jeszcze jakieś różnice między tymi dozownikami czy tylko taka kosmetyka, jakaś różnica w sofcie lub w funkcjach jest ? Nie ukrywam że priorytetem dla mnie jest obsługa tych pomp w momencie gdy nie ma mnie w domu (czyli tak jak piszecie chmura lub online) Szczerze mówiąc jak przyglądałem się obu to nie zauważyłem. A ze wole sterować z telefonu wybrałem opcje bez ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 24 Października 2020 A czy ta pompa musi mieć połączenie wifi cały czas ? Czy po ustawieniu dawek mogę włączyć z powrotem wifi 5ghz , niestety wszystkie urządzenia łącza się z 5 GHz a nie 2.4 i musiałem wyłączyć w ruterze te pasmo Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 24 Października 2020 (edytowane) 2 godziny temu, hajtaler napisał: A czy ta pompa musi mieć połączenie wifi cały czas ? Musi mieć niestety bo pompa pobiera informacje z chmury. Od wczoraj mam awarie internetu i pompa nie podaje dawek... Tak więc z jednej strony wygoda ale z drugiej bez sensu takie działanie. Mam w telefonie praktycznie nielimitowany internet i w takich przypadkach tworzę sobie wifi właśnie z telefonu. Teoretycznie mógłbym się pompą do tego wifi podłączyć. W praktyce oznacza to konieczność ponownej kalibracji i ustawiania od nowa całego programu (czyli generalnie całej konfiguracji od nowa). Pompa ogólnie jest spoko ale soft jest beznadziejny. Bo skoro dane są pobierane z chmury to co za różnica z jakiego wifi się łączę? Edit: Chociaż teraz pomyślałem, że może wystarczy przeprowadzić całą konfigurację od nowa, a pompa sama pobierze z chmury konfiguracje. Później to postaram się sprawdzić Edytowane 24 Października 2020 przez goclik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 25 Października 2020 On 10/24/2020 at 9:16 AM, goclik said: Musi mieć niestety bo pompa pobiera informacje z chmury. Od wczoraj mam awarie internetu i pompa nie podaje dawek... Tak więc z jednej strony wygoda ale z drugiej bez sensu takie działanie. Mam w telefonie praktycznie nielimitowany internet i w takich przypadkach tworzę sobie wifi właśnie z telefonu. Teoretycznie mógłbym się pompą do tego wifi podłączyć. W praktyce oznacza to konieczność ponownej kalibracji i ustawiania od nowa całego programu (czyli generalnie całej konfiguracji od nowa). Pompa ogólnie jest spoko ale soft jest beznadziejny. Bo skoro dane są pobierane z chmury to co za różnica z jakiego wifi się łączę? Edit: Chociaż teraz pomyślałem, że może wystarczy przeprowadzić całą konfigurację od nowa, a pompa sama pobierze z chmury konfiguracje. Później to postaram się sprawdzić a wiec jak wylacze aplikacje to pompa nie dozuje, niby światełko ma zielone ze połączone a nie dozuje jak powinna, co za szmelc Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 25 Października 2020 4 godziny temu, hajtaler napisał: a wiec jak wylacze aplikacje to pompa nie dozuje, niby światełko ma zielone ze połączone a nie dozuje jak powinna, co za szmelc To dziwne. Ja nie mam włączonej aplikacji i pompa działa. Masz androida? Może przeprowadź konfigurację od nowa. Ja u siebie miałem problem z połączeniem pompy z siecią. Musiałem użyć starego telefonu, ze starszą wersją androida. Na szczęście po zakończonej konfiguracji aplikacji mogę normalnie używać na swoim aktualnym telefonie i wszystko jest poprawnie zapisywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 26 Października 2020 On 10/25/2020 at 8:54 PM, goclik said: To dziwne. Ja nie mam włączonej aplikacji i pompa działa. Masz androida? Może przeprowadź konfigurację od nowa. Ja u siebie miałem problem z połączeniem pompy z siecią. Musiałem użyć starego telefonu, ze starszą wersją androida. Na szczęście po zakończonej konfiguracji aplikacji mogę normalnie używać na swoim aktualnym telefonie i wszystko jest poprawnie zapisywane. walczę z nią cały czas, resetowałem wczoraj i niby dozowała dzisiaj może się cos zawiesiło Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tata Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2021 Czy ma ktoś instrukcję do tej pompy dozującej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach