TalonLeTraceur Zgłoś Napisano 19 Października 2020 Witam. Tak jak w tytule. Jakie używacie i jakie polecacie prochy lub produkty do ballinga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Ja stosuje podstawowe z AF wg ich przepisu i jest git. Bez problemu, bez rdzy, glonów etc. Kh poziom stały ok 8.5-9, pH ok. 8, Ca 450. Leję od początku równe dawki. Nie polecam dodawać, ekstra magnezu na start bo podbijesz go bardzo szybko > 1500, stosując wg tego co proponują na opakowaniu. Lejąc równe dawki trzeba zadbać o konsumentów, odpowiednią masę koralową żeby parametry się nie rozjechały. Pozdr., tomko Edytowane 19 Października 2020 przez tomko (wyświetl historię edycji) Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquamark Zgłoś Napisano 28 Października 2020 Witam. Mam rozszerzonego Ballinga z soli zakupionych w sklepie z odczynnikami. Wyjątek sól bez soli kupiłem w sklepie akwarystycznym. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 28 Października 2020 Ja stosuję gotowe komponenty af 1,2,3 bez ppdmian i dodatkowo stosuję molibden, build i mocro e af, potas stront, żelazo, jod, fluor. Z pompy jeszcze leci siarka i bor. Wyniki icp siedzą w zielontm polu od roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach