Herbatnik Zgłoś Napisano 6 Listopada 2020 Poproszę o pomoc w wyborze oświetlenia. Akwarium 60x45x45 a w nim lpy i spy. Zależy mi na równomiernie oswietlonej powierzchni, najmniejszej awaryjności, łatwej intuicyjnej obsłudze. Pod uwagę biore: 1. Maxspect recurve r6 060 (lampa ogromna, wielkości powierzchni dna akwarium) 2. Dwie sztuki radionów xr 15 g5 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 6 Listopada 2020 30 minut temu, Herbatnik napisał: 1. Maxspect recurve r6 060 (lampa ogromna, wielkości powierzchni dna akwarium) I tu jest jej najwiekszy plus. Oświetla tył, przód i środek 30 minut temu, Herbatnik napisał: 2. Dwie sztuki radionów xr 15 g5 pro. Do tego akwarium to sporo za dużo. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herbatnik Zgłoś Napisano 6 Listopada 2020 Tester wiem, że używałes r6. Jak pod nią z przyrostami lpsów i spsów? Jeśli chodzi o 2 radiony, zawsze można je skręcić %. Mi chodzi głównie o dobre przyrosty i dobrej jakości swiatło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 6 Listopada 2020 Gdy miałem maxspecta, to nie miałem zbyt długo SPSów, więc trudno mi mówić o przyrostach acropor pod R6. Jakościowo oba światła uważam jako podobne, choć radion jest bardziej skoncentrowany na mniejszej powierzchni, przez co jest oczywiście silniejszym źródłem. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2020 Zobacz reef flare Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tata Zgłoś Napisano 7 Listopada 2020 Tylko hybryda. Mam R6 i dodanie do niej T5x2 obudziło korale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herbatnik Zgłoś Napisano 7 Listopada 2020 7 godzin temu, Tata napisał: Tylko hybryda. Mam R6 i dodanie do niej T5x2 obudziło korale. zatem uważasz, ze przy samym maxspeccie korale słabo rosną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz140 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2020 Uważam że maxspect będzie ok , sam mam i widzę spore przyrosty Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tata Zgłoś Napisano 7 Listopada 2020 Według mnie dołożenie T5 poprawiło wzrost SPS i lepsze pompowanie się LPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach