Nosaczpospolity Report post Posted Tuesday at 04:32 PM Witam, Wczoraj gdy karmiłem ryby kulka suchego pokarmu wleciała na Euphylie. Koral od razu schował w tamtym miejscu polipy a dziś w ogolę się nie rozkłada. Czy muszę jakoś wyjąć tę kulkę i czy koralowi nic się nie stanie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arek77 Report post Posted Tuesday at 06:41 PM 2 godziny temu, Nosaczpospolity napisał: Wczoraj gdy karmiłem ryby kulka suchego pokarmu wleciała na Euphylie Co to była za "kulka" (Tzn jakiej wielkości i jakiego pokarmu)? Jeżeli była na tyle mała, że fizycznie nie pogniotła polipów () to nie powinno być przyczyną "braku rozkładania się" korala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nosaczpospolity Report post Posted Tuesday at 08:14 PM 1 godzinę temu, Arek77 napisał: Co to była za "kulka" (Tzn jakiej wielkości i jakiego pokarmu)? Jeżeli była na tyle mała, że fizycznie nie pogniotła polipów () to nie powinno być przyczyną "braku rozkładania się" korala. To była jakaś drobna kuleczka. Ale nagle po 10 godzinach świecenia Euphylia stwierdziła, że się rozłoży. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arek77 Report post Posted Tuesday at 08:30 PM Ja swoje euphylie karmię nieraz suchym pokarmem ( są nawet takie specjalne dla LPS-òw). Nieraz coś złapią z granulatu dla ryb i jak im podpasuje to wciągają, a jak nie to oblepiają śluzem i puszczają z prądem wody. Nie sądzę, że koral przestał polipować z powodu "zjedzenia kulek". Może po prostu strzeliła focha. Daj jej jeszcze z jeden dzień. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FajnyRadziu Report post Posted Tuesday at 08:41 PM Poza tym suchy pokarm jest "suchy" kilka minut a potem mięknie i wręcz się rozpada. Quote Share this post Link to post Share on other sites