Tata Zgłoś Napisano 23 Maja 2021 Dzień dobry Tak się przy niedzieli nudzę i wymyśliłem żeby do lampy Maxpect Recurve dołożyć dwie belki Orphek OR3. Mam do Was pytanie jakie belki? Czy dwie Reef Day Plus czy dwie Blue Plus czy po jednej? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cheilon Zgłoś Napisano 23 Maja 2021 Ja bym na pewno nie dał dwóch reef day. Blue plus pięknie podbijają kolory, ale światło jest mocno niebieskie - jeśli możesz podbić kanał biały na maxpectie to pewnie będzie dobrze. Reef day + blue plus pewnie najlepiej wyjdzie, ale lampa musi być w miarę wysoko nad akwarium bo będzie widać pasma kolorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tata Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 (edytowane) Właśnie myślałem o 2x BluePlus, bo niebieskiego nigdy za dużo, a kolory mogę podkręcić w Maxpect jak również biały kanał, który aktualnie mam na 30%. Edytowane 24 Maja 2021 przez Tata (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cheilon Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 To ja bym dał 2x blue plus, one mają w miarę równomierne rozmieszczenie diod - mam je 5cm nad taflą wody i świecą super, przy reef day musiałem wyciągnąć soczewki skupiające bo było widocznych kilka pasm kolorów - no, ale ciężko mieć o to pretensje, producent zaleca zawieszenie kilkanaście cali nad taflą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 (edytowane) Ja dołożyłem do siebie dwie blue plus ale następne dwie zamówiłem blue sky maja do mnie przyjść jutro to jakaś nowość . Jak je podłączę mogę ci wrzucić zdjęcia jakie one dają światło Edytowane 26 Maja 2021 przez Hoom (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Maja 2021 Ok przyszły dwie nowe belki sky blue . Uważam ze zwykle blue plus są lepsze . Tu są tylko niebieskie ledy a w blue plus są wymieszane , są tam trzy rodzaje niebieskich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tata Zgłoś Napisano 26 Maja 2021 U mnie chyba stanie na dołożeniu T5 54W x 2. Aktualnie mam przymocowane do Maxpecta 2 x T5 i jest OK, chciałem dołożyć Orpheka ale chyba zwiększę ilość T5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach