Pol4566 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Cześć mam problem z odpieniaczem działa ale bomble dochodzą tylko do połowy więc postanowiłem go wyczyścić i mimo regulacji i czyszczenia efektów brak (wcześniej oczywiście działał jak powinien). Wie ktoś może co może być nie tak? Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Pol4566 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 Hej, sprawdź czy wężyk powietrza nie jest gdzieś uszkodzony lub źle założony, może przez to zaciągać wody zamiast powietrza. Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pol4566 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 Wężyk wygląda ok też go już sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 Taki efekt gotowania i brak formowania piany moze byc spwodowany czyszenie. Moze dojdzie do siebie za pare godzin. P.S. Nie obawiasz sie tego termometru w razie rozbicia? Mi sie taki rozbił. Nie chodzi o czerwoną ciecz a metalowie kuleczki ktore rozniosly sie po całym sumpie. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SHARK_2 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 W środku jest „pokrywka” przykręcania czarną śrubką, sprawdź czy nie założyłeś jej odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pol4566 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Grzegorz Dyzma napisał: Taki efekt gotowania i brak formowania piany moze byc spwodowany czyszenie. Moze dojdzie do siebie za pare godzin. P.S. Nie obawiasz sie tego termometru w razie rozbicia? Mi sie taki rozbił. Nie chodzi o czerwoną ciecz a metalowie kuleczki ktore rozniosly sie po całym sumpie. Czyściłem bo nie działało poprawnie. Od zawsze używam tych termometrów. No ale może czas na zmianę, tak w razie W. 48 minut temu, SHARK_2 napisał: W środku jest „pokrywka” przykręcania czarną śrubką, sprawdź czy nie założyłeś jej odwrotnie. Przykręcone jak należy 2 razy sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz2 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2021 Jak długo pracuje u ciebie, obstawiam że pompa coraz slabsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pol4566 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2021 W dniu 6.08.2021 o 20:38, tomasz2 napisał: Jak długo pracuje u ciebie, obstawiam że pompa coraz slabsza U mnie 1.5 roku ale ja to z drugiej ręki mam więc razem pewnie koło 3 lat obstawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz2 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2021 Moja chodziła 4 lata w 9 nie ma szans kupić oryginału, tak samo miałem jak opisałeś była słabsza coraz slabsza aż stanęła na amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pol4566 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 6.08.2021 o 20:38, tomasz2 napisał: Wymieniłeś pompę czy cały skimmer? Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez Pol4566 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz2 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2021 Zmieniłem pompę, po małej przeróbce, pompa jebał dcp-4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SHARK_2 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2021 Zmieniłem pompę, po małej przeróbce, pompa jebał dcp-4000Możesz podesłać zdjęcie jak Ci to wyszło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach