OsciBosci Zgłoś Napisano 6 Września 2021 Witam, czy filtr RO musi być na stałe podpięty do kanalizacji, czy mogę podpiąć np. do końcówki od prysznica, wyprodukować wodę RO, a następnie odłączyć system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 6 Września 2021 Kwestia wygody, musi być podłączony do kanalizacji wtedy kiedy leci woda.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OsciBosci Zgłoś Napisano 6 Września 2021 Godzinę temu, J@cekWro napisał: Kwestia wygody, musi być podłączony do kanalizacji wtedy kiedy leci woda. Dziękuję za odp. Czyli mogę podłączyć do przewodu od prysznica, wyprodukować potrzebną ilość wody i odłączyć system? Pytam również dlatego, że w sklepie otrzymałem informację, że filtr RO musi być na stałe podłączony do kanalizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cheilon Zgłoś Napisano 6 Września 2021 Najważniejsze, żeby membrana nie wyschła, jeśli regularnie będziesz używał to nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 6 Września 2021 Musi być cały czas mokry. Jeśli założysz na wejściu i wyjściu kraniki, wtedy odłączając od sieci, będziesz je zakręcał i filtr cały czas będzie mokry. Godzinę temu, OsciBosci napisał: Pytam również dlatego, że w sklepie otrzymałem informację, że filtr RO musi być na stałe podłączony do kanalizacji. ps. zasilasz filtr z prysznica - wodociągu, a odpad leci do kanalizacji. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OsciBosci Zgłoś Napisano 6 Września 2021 14 minut temu, dale napisał: Musi być cały czas mokry. Jeśli założysz na wejściu i wyjściu kraniki, wtedy odłączając od sieci, będziesz je zakręcał i filtr cały czas będzie mokry. ps. zasilasz filtr z prysznica - wodociągu, a odpad leci do kanalizacji. Super, dziękuję za info. W takim razie w zestawie jest jeden zawór kulowy, który montuję na początku, przed Prefiltrem. Mam dokupić dwa kolejne i zamontować przed i za obudową membrany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 6 Września 2021 Tak, daj dwa jeszcze, jeden za ogranicznikiem a drugi na wylocie z membrany. Niby ogranicznik powinien wystarczyć, ale te zawory nie są drogie. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach